Politika

Kriv je Google

Trump je sad okrivio Google za poraz u debati

Trump je sad okrivio Google za poraz u debati

Američki predsjednički kandidat Donald Trump optužio je Google da je izmijenio rezultate pretrage nakon predizborne debate kako bi pomogao njegovoj suparnici Hillary Clinton, javlja Independent.

Trumpova reakcija došla je nakon slabog nastupa u debati za koju većina Amerikanaca smatra da je Clinton odnijela pobjedu, sudeći po provedenim znanstveno valjanim anketama. Unatoč tome, Trump inzistira da je pobijedio prema svakoj internet anketi.

Trump je napao i voditelja debate Lestera Holta zbog njegove navodne pristranosti. Rekao je da je Holt njemu dao teža pitanja nego Clinton. Požalio se i na defektni mikrofon.Osim toga, tvrdi da se suzdržavao u debati jer nije htio "osramotiti" Clinton.

Clintoničin komentar na to bio je: "Svatko tko se žali na mikrofon nije imao dobru večer."

No Trump je u srijedu otišao dalje i na skupu u Waukesha, Wisconsin optužio Google da je "namjestio" svoju tražilicu tako da "zataška" loše vijesti o Clinton.

Googleov glasnogovornik ovako je komentirao optužbu: "Google nikad nije mijenjao rangiranje rezultata pretrage ni na koju temu (uključujući izbore) kako bi manipulirao dojmovima korisnika. Osim toga, ne radimo nikakve preinake vezane uz izbore ili izborne kandidate. Od početka, naš pristup pretraga bio je takav da pružimo najrelevantnije odgovore i rezultate našim korisnicima, a bilo kakva promjena tog pristupa potkopala bi povjerenje ljudi u naše rezultate i u našu tvrtku."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.