Politika

Konferencija za medije

Kramarko: Podnosim ostavku na mjesto šefa HDZ-a

Kramarko: Podnosim ostavku na mjesto šefa HDZ-a

Tomislav Karamarko u utorak je na konferenciji za novinare izjavio da podnosi ostavku na mjesto šefa HDZ-a.

"Podnosim ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a. Razlozi su jasni i višeslojni. Obećao sam stranci da ću uspjeti formirati saborsku većinu, nisam uspio", rekao je Karamarko uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Ostavku Karamarka uslijedila je nakon što je dao ostavku i na mjesto prvog potpredsjednika Vlade te, kako je i sam rekao, nakon što nije uspio presložiti vladajuću većinu pošto je HDZ zajedno s oporbom srušio Vladu Tihomira Oreškovića.

Zahvaljujem tisućama koje su me izabrale. Zahvaljujem i svim onima koji me zadnjih dana bodre, podržavaju, šalju poruke, koji su me pokušali spriječiti. Hvala im lijepo na tome.

Želim da se što prije konsolidiramo. Želim nasljednicima da rade dobro i da budu uspješni. U ove 4 godine vratila je dignitet. Dobila je mišiće. Bez nas na desnom centru, nema ni jake ljevice, a to mislim da je bitno, taj bipolarizam. Sad dolazi borba za gospodarstvo i kvalitetu života hrvatskog čovjeka. Žalosti me iseljavanje ljudi.

Ova Vlada nije funkcionirala, bilo je pitanje odgovornosti prekinuti to i reći dosta. Najlakše je bilo ostati u fotelji prvog potpredsjednika Vlade", rekao je.

Glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević sinoć je izjavio kako je u HDZ-u dominantan stav prema kojemu Karamarko treba dati ostavku, a HDZ-ov europarlamentarac Andrej Plenković izrazio je spremnost kandidirati se za novog čelnika stranke.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.