Politika

16 zakonskih prijedloga

Sabor u srijedu o "poreznom paketu" zakona

Sabor u srijedu o
Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski sabor u srijedu nastavlja sjednicu objedinjenom raspravom o paketu od 16 zakonskih prijedloga u drugom čitanju vezanih za provedbu porezne reforme

Među njima je i prijedlog zakona o Poreznoj upravi kojim je predviđeno postojanje Samostalnog sektora za financijske istrage koji će imati pune ovlasti za otkrivanje i suzbijanje svih oblika poreznih prijevara.

Prema prijedlogu zakona o Poreznoj upravi, postojat će Samostalni sektor za financijske istrage s  punim ovlastima za otkrivanje i suzbijanje svih oblika poreznih prijevara, utaje poreza, poreznih kaznenih djela, utvrđivanje imovine značajne vrijednosti koja je stečena na nezakonit način, svih oblika izbjegavanja plaćanja poreza, doprinosa i drugih davanja.

Paket zakona obuhvaća izmjene Zakona o porezu na dodanu vrijednost, porezu na dobit, doprinosima, porezu na dohodak, porezu na promet nekretnina, lokalnim porezima, poreznoj upravi, fiskalizaciji u prometu gotovinom, o poreznom savjetništvu, trošarinama, posebnom porezu na motorna vozila, carinskoj službi te prijedloge Općeg poreznog zakona, Zakona o administrativnoj suradnji u području poreza kao i Zakona o upravnim pristojbama.

Navedeni zakoni sadržavaju izmjene za cjelovitu poreznu reformu koja bi na snagu trebala stupiti 1. siječnja 2017. godine.


Reci što misliš!