Politika

Radni sastanak s lokalnom upravom

Plenković: Kontinuitet pobjede HDZ-a u zadarskom kraju neizmjerno važan

Plenković: Kontinuitet pobjede HDZ-a u zadarskom kraju neizmjerno važan
Radio Zd

Nakon sastanka s članovima ŽO HDZ-a Plenković je istaknuo kako zadarski HDZ daje veliki doprinos stranci na nacionalnoj razini rezultatima izbora u 9. izbornoj jedinici

Predsjednik vlade i HDZ-a Andrej Plenković, kasnio je na sastanak u Zadarsku županiju gotovo dva sata. Nakon kratkih izjava medijima zaputio se u Županijski odbor HDZ-a u Medulićevoj, gdje je razgovarao s članovima gotovo dva sata.

Kako je izjavio nakon sastanaka razgovaralo se o ključnim prioritetima lokalnih sredina, te na koji način u tome može pomoći Vlada.

''Smatram da je Zadar primjer kvalitetnog razvoja u proteklim godinama koji se očituje u smanjenju stope nezaposlenosti, odličnim rezultatima tijekom turističke sezone, snažnom ulogom malog i srednjeg poduzetništva, izuzetno kvalitetnom prometnom infrastrukturom - od cestovne, zračne do pomorske. Zadarska županija odličan je razvojni primjer i za druge krajeve Hrvatske'', izjavio je Plenković nakon razgovora u Županiji.

Hrvatski premijer istaknuo je kako je važan ravnomjeran razvoj zemlje, najavljujući osnivanje uprave za otoke pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i EU fondova. 

Nakon sastanka s članovima ŽO HDZ-a Plenković je istaknuo kako zadarski HDZ daje veliki doprinos stranci na nacionalnoj razini rezultatima izbora u 9. izbornoj jedinici, te kako treba zadržati kontinuitet pobjednika i u Gradu i u Županiji.

Znači li to da bi Božidar Kalmeta mogao ponovno biti kandidat na lokalnim izborima, predsjednik HDZ-a nije izravno odgovorio. To nije bio predmet razgovora. O tome, tek kad dođe vrijeme trebaju razgovarati najprije razina gradskoga odbora i županijskoga odbora, odgovorio je Plenković.

Na novinarski upit je li se razgovaralo o Kalmetinim optužnicama, odgovorio je kako nije, te da su se oko toga u stranci izjasnili. 


Reci što misliš!