Politika

Strukturne promjene

Most: Mijenjaju se u nacionalnu stranku, upis novih članova

Most: Mijenjaju se u nacionalnu stranku, upis novih članova
Igor Kralj, Marko Prpic/PIXSELL

Mostov član formalno nije nijedan njihov saborski zastupnik, osim Bože Petrova i Nikole Grmoje. Njih dvoje su predsjednik i zamjenik predsjednika stranke Most nezavisnih lista

Niti jedan ministar u Vladi nije član političke stranke Most nezavisnih lista, osim Bože Petrova i Nikole Grmoje.

Točnije, bili su do prije tri tjedna, kada im je prema Statutu stranke istekao četverogodišnji mandat, a izborni sabor u međuvremenu nije održan.

U Mostu su izradili novi Statut kojim se žele transformirati u pravu nacionalnu stranku koja će nakon postupka revizije starih i upisa novih članova održati i prve unutarstranačke izbore za predsjednika, zamjenika, Predsjedništvo, a novim Statutom napokon će biti 'legalizirano' i čuveno Nacionalno vijeće.

Dosad javnost nije znala tko su članovi Nacionalnog vijeća, tko ih je i je li ih uopće izabrao te koje su točno ovlasti tog vijeća. U Statutu stranke Most nezavisnih lista, osnovane u studenome 2012. u Metkoviću, Nacionalno vijeće uopće se ne spominje.

"Točno je da je istekao mandat članovima Predsjedništva stranke Most nezavisnih lista, registrirane u Metkoviću. Sada smo izradili novi Statut i stranka više neće biti lokalnog karaktera - revidirat ćemo članstvo te ćemo pozvati da se u Most učlane i naši ministri i zastupnici, kao i svi naši simpatizeri diljem zemlje", rekao nam je Nikola Grmoja.

Kaže kako će novi Statut Mosta jasno propisati ulogu, ovlasti i način biranja članova Nacionalnog vijeća. Izbori bi se trebali održati drugi ili treći vikend u siječnju, a najvjerojatnije će svi koji se do tada upišu u 'novi' Most imati pravo birati predsjednika, članove Predsjedništva i ostalih stranačkih tijela.

Očekuje se da će Most i dalje voditi Božo Petrov, odnosno da će Petrov biti izabran za šefa stranke na prvim unutarstranačkim izborima.


Reci što misliš!