Politika

Objavio kandidaturu

Kerum se vraća i poručuje: "Yes I can, again!"

Kerum se vraća i poručuje:

Bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum službeno je najavio da će se ponovno kandidirati i na lokalnim izborima u svibnju iduće godine

Željko Kerum smatra da iza njega i dalje stoje djela iz prošlog mandata, a motiv mu je Splitu i Splićanima 'ostaviti nešto kad ode na onu stranu'

Za tportal je otkrio da u kampanju kreće prerađenim sloganom iz 2009. godine - tada je glasio 'Yes, I can', a danas 'Yes I can, again'.

'Ja sam čovjek koji nije predvidiv, ima u meni nešto kockarsko', kazao je na službenoj objavi kandidature u svom restoranu u Lori. Silno je ljutit na neke medije i agencije - s kojima vodi dva sudska spora - jer ga marginaliziraju u predizbornim anketama. 'Gdje su majke djece kojima sam napravio vrtiće, gdje su penzioneri kojima sam pomagao, gdje su ljudi kojima sam napravio čuda u životu?' zapitao se Kerum.

'Stranka Pametno može u špajzu'

U poduljem monologu analizirao je političku situaciju u Splitu i zaključio da su HDZ i SDP uvijek tu, dok je sve ostale kandidate optužio da u politiku ulaze iz osobnog interesa. Stranka Pametno, kaže, 'svoju skupštinu može napraviti u špajzu, kad se okupe punica, ujac, barba i stric', a sa sjetom se prisjetio i davno zaboravljenog don Ivana Grubišića: 'Gdje je sada taj veliki humanist i duhovni vođa, pop Grubišić? Dobio je 200 tisuća kvadrata zemljišta na sto godina za samo jednu kunu, eno ga radi duhovne obnove', kaže Kerum. 

'Svi ulaze u politiku iz osobnog interesa, jedino je ludi Kerum ušao sa svojom lovom, napravio nešto u gradu i ništa nije potrošio ni na vozila, na noćenja, reprezentaciju... Ni plaću nisam uzimao, nego sam je donirao. To su činjenice, neka se javi netko takav!' poziva bivši splitski gradonačelnik i zaključuje da se sva njegova konkurencija može sažeti u uzrečicu 'obećanje ludom radovanje'. On, naime, dolazi iz realnog sektora, a ostali iz znanosti, kulture, umjetnosti i sporta - koji se trebaju financirati upravo iz gospodarstva i konkretnih projekata.  

Na izborima u svibnju njegov HGS kandidirat će se i za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu, a na izborima za župana podržat će HDZ-ova Zlatka Ževrnju jer je zaključio da dobro radi svoj posao.  

'Danas je u Gradskom vijeću cirkus i u neku ruku mi je žao Ive Baldasara jer nije mogao normalno funkcionirati, nema većinu', smatra Kerum i najavljuje da će njegovih troje vijećnika dati ruku za gradski proračun za iduću godinu.

'U biznisu stojim vrhunski'

Premda su gotovo sve njegove tvrtke završile u predstečajnoj nagodbi, koje čak nisu prošle, Kerum i dalje tvrdi da 'u biznisu stoji vrhunski': u Lori namjerava graditi kompleks s četiri nebodera, u Rogoznici veliko etno-eko selo 'onakvo kakvo je izgledalo kao kad se on rodio'.

Tvrdi da njegova Hrvatska građanska stranka danas ima puno članova, no odluke i dalje donosi isključivo on. 'Apsolutizam, ha-ha', zaključio je svoje predstavljanje.


Reci što misliš!