Politika

optimizma ne fali

Petrov: Sabor je udvostručio broj radnih dana, sati i donesenih zakona i akata

Petrov: Sabor je udvostručio broj radnih dana, sati i donesenih zakona i akata
Patrik Macek/PIXSELL

Šef Sabora Božo Petrov iznio je statistiku rada u posljednja dva mjeseca

U dvije sjednice bilo je 110 točaka i 49 zakona, 63 posto po hitnom postupku. Troškove nije podastro.

"Pokazali smo u zadnja dva mjeseca u odnosu na sve sazive Sabora od 2007. do danas da je Hrvatski sabor udvostručio broj radnih dana, broj radnih sati i također udvostručio broj zakona koji su se donijeli i akata. Znači doslovno smo za 100 posto povećali rad Hrvatskog sabora u usporedbi od 2007. do danas", tvrdi predsjednik Sabora.

Najviše puta za riječ javili su se Ivan Pernar, Miro Bulj i Gordan Maras. 18 zastupnika nije se javilo ni jednom. Petrov je najavio i planove za budućnost

"A to je donošenje kodeksa o etičkom ponašanju saborskih zastupnika, također izmjena poslovnika, informatizacija Sabora i ulaganje u obnovu Sabora", nabrojio je Petrov. Vezano za obnovu Sabora, većina povećanih sredstva ići će za fasadu zgrade. Tableti za zastupnike su stigli, plan je daljnja informatizacija službi, a sve to prema Petrovu donosi uštede. Pitali smo jesu li izmjene kodeksa i poslovnika motivirane ponašanjem jednog čovjeka, baš kao što je jedan čovjek možda bio motiv za tzv. lex Vlahušić. Petrov takvo što odbacuje.

"Promjena poslovnika ide u cilju dinamičnije i konstruktivnije rasprave. Nema govora o ograničavanju bilo kakvih sloboda, dapače sam rad ovog saziva Sabora je pokazao da želimo da se u Saboru odvija rasprava, po mogućnosti konstruktivna", objašnjava Božo Petrov.

U detalje prijedloga koji su na Radnoj skupini nije želio previše ulaziti. Jedan od njih bio je ukidanje replika unutar kluba. Ocjenu svojeg rada, Petrov prepušta drugima. Nije htio o drugim temama mimo rada Sabora, tek je na pitanje o povećanju plaća zastupnika sukladno poreznoj reformi rekao da će Most raditi na onome što su obećali građanima.


Reci što misliš!