Politika

posjet sad-u

Grabar Kitarović se vraća u Hrvatsku, evo s kim se sastala u SAD-u

Grabar Kitarović se vraća u Hrvatsku, evo s kim se sastala u SAD-u
Twitter/Damon M. Wilson

Iz Ureda predsjednice o pojedinostima boravka i aktivnostima predsjednice nisu izvještavali

Informacije o posjetu Grabar Kitarović Washingtonu svakodnevno je objavljivala nacionalna televizija. Tako i informaciju po kojoj je predsjednica završila svoj posjet SAD-u te da se vraća u Hrvatsku.

‘Moram reći da sam jako zadovoljna posjetom. Malo sam optimističnija nego kad sam došla. Mislim da se ipak puno više može napraviti nego što smo to mislili. Mislim da se predsjednika Trumpa duboko podcjenjuje kad je riječ o vanjskoj politici i strategiji koju će imati i držim da Hrvatska ima jako puno prostora da kao saveznica SAD-a napravi puno, ne samo za sebe nego cijeli prostor jugoistoka Europe, naravno i za transatlantsku zajednicu’, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović za HRT.

Iz Ureda predsjednice objavili su da Grabar Kitarović sa šeficom protokola putuje na službeni put u Ameriku, gdje će imati više važnih sastanaka. O pojedinostima boravka i aktivnostima predsjednice nisu izvještavali, pa ni o tome zašto se nije vratila u četvrtak, kako je prvotno bilo planirano.

Pred kraj boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, Grabar Kitarović je bila na sastanku u Atlanskom vijeću, čije je sjedište u Washingtonu.

Sastankom s Grabar Kitarović pohvalio se izvršni potpredsjednik Damon Wilson iz Atlantskog vijeća. 


Reci što misliš!