Politika

Lokalni izbori

Mostov čovjek za Zagreb: KSET-ovac, menadžer i tekstopisac

Mostov čovjek za Zagreb: KSET-ovac, menadžer i tekstopisac
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Prema pisanju tportala, za stranačkog koordinatora za grad Zagreb imenovan je Antonio Pešut

Njegov je zadatak ustrojiti gradsku organizaciju i potom, barem formalno, obaviti kandidacijski proces - i za gradonačelnika i za Gradsku skupštinu. On sam, po svemu sudeći, ipak se neće kandidirati za prvog čovjeka grada.

'Točno je, gospodin Pešut će sastaviti tim i oblikovati izborni program, odnosno biti ključni čovjek za Zagreb', potvrdio je za tportal Nikola Grmoja iz Mosta

Ova stranka u Zagrebu je dosad imala samo neformalnu strukturu, odnosno ljude koji su se okupljali u njezinu centralnom uredu, a ubuduće bi trebala biti precizno hijerarhijski ustrojena. Grmoja tvrdi da je njegovo imenovanje 'dokaz da će se Most orijentirati na mlade i sposobne ljude'.

Antonio Pešut, inače, već se dulje vrijeme prepoznaje kao simpatizer i aktivist ove stranke.

S objavom imena kandidata za gradonačelnika Zagreba, premda neslužbeno tvrde da ga imaju, u Mostu namjeravaju pričekati do završetka procesa unutarstranačkih izbora, ali i iz taktičkih razloga: žele vidjeti koga će isturiti HDZ i SDP.

'Okupit ću ljude nezadovoljne dosadašnjom politikom i upravljanjem gradom, a smatram da takvih neće nedostajati jer je svima dosta nerazumnog i neodgovornog vođenja grada koje traje punih 17 godina', kazao je Pešut za tportal. I njega smo upitali da barem načelno otkrije kada će biti poznato ime koje namjeravaju suprotstaviti Milanu Bandiću, Anki Mrak Taritaš i Sandri Švaljek.

'Koordinacije i pregovori još traju. Zagreb je specifičan jer nijedna od velikih stranaka ne upravlja gradom, barem formalno, a koliko vidim ni one još nisu izašle sa svojim kandidatima. Dopustite i nama, koji na izbore izlazimo prvi put, još malo vremena za odluku', kaže Pešut.


Reci što misliš!