Politika

Predsjednik Europskog vijeća

Tusk: Uloga Hrvatske bitna u regiji, doprinosi političkoj stabilnosti

Tusk: Uloga Hrvatske bitna u regiji, doprinosi političkoj stabilnosti
Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk istaknuo je Hrvatsku kao prijateljsku zemlju važnu zbog uloge koju ima u regiji ali i cijeloj Europi koja, kako je rekao Tusk, trenutno prolazi teška vremena

U povodu 25. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske, na poziv premijera Andreja Plenkovića, u posjet je stigao predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk.

Razgovarali su o europskom semestru, provedbi Nacionalnog programa reformi, Schengenu, migracijama ali i stanju u našem susjedstvu.

"Hvala lijepa, dobar dan svima. Sve vas lijepo pozdravljam" te uz pozdrav na poljskom predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je da je današnji boravak Donalda Tuska iskorišten za razgovore o ključnim europskim temama poput pripreme Hrvatske za Schengen, ispunjenje kriterija koji se odnose na Euro zonu, a razgovaralo se i o Brexitu, malteškom predsjedanju Vijećem EU te obilježavanju 60. obljetnice Rimskih ugovora. Tema sastanka, otkrio je Plenković, bila je i migrantska kriza.

"Dotaknuli smo se i situacije na jugoistoku Europe, Bosne i Hercegovine, odnosa Hrvatske sa susjednim državama te ključnom, zajedničkom naporu da damo doprinos izbjegličkoj migracijskoj krizi", rekao je premijer.

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk istaknuo je Hrvatsku kao prijateljsku zemlju važnu zbog uloge koju ima u regiji ali i cijeloj Europi koja, kako je rekao Tusk, trenutno prolazi teška vremena.

"Smatram da je vaša uloga ovdje ključna kada govorimo o regiji, stabilnosti, političkoj stabilnosti i predvidljivosti u regiji. Pogotovo kad je riječ o budućnosti ovoga dijela smatram da je vaša uloga iznimno bitna", rekao je Tusk.
 


Reci što misliš!