Politika

u fokusu

SDP-ov okrugli stol o INA-i i HEP-u

SDP-ov okrugli stol o INA-i i HEP-u
Petar Glebov/PIXSELL

Sve se vrti oko INA i HEP-a, pa tako i pozicioniranje novog SDP-ovog predsjednika Davora Bernardića koji od te teme ne odustaje

Nakon što su jučer u Saboru HDZ-ovce doslovce zasuli pitanjima o INA-i HEP-u, SDP-ovci danas oragniziraju i stručni skup - okrugli stol na kojem će struka raspravljati o budućnosti INA-e i najavi prodaje dijela HEP-a.

Sve se vrti oko INA i HEP-a, pa tako i pozicioniranje novog SDP-ovog predsjednika Davora Bernardića koji od te teme ne odustaje.

"Nije dovoljno da politika kaže što ima reći o kupnji INA-e i privatizaciji HEP-a, koju nećemo dopustiti jer je riječ o našoj zlatnoj koki koju se ne privatizira, pa ćemo imati jedan sastanak sa stručnom javnošću da vidimo koja su moguća rješenja za hrvatsku energetsku neovisnot i zašto je privatizacija HEP-a loše rješenje", najavio je Bernardić.

Na skup je pozvao i vladajuće.

"Kako bismo zajedno pokušali naći rješenje, to nam je svima u i9nteresu. Pozivam ih da dođu, da razgovaramo".

O svemu će se danas ponovno oglasiti i registrirani sindikati u HEP- grupi. Prva točka najavljene pressice je poruka Vladi da odmah odustane od privatizacije. Podsjetimo, sinikati u slučaju provedbe Vladine ideje prijete i najtežim akcijama, primjerice isključivanjem struje.


Reci što misliš!