Politika

Sankcioniranje Dodika?

Novi Stierov glasnogovornik otkrio hoćemo li staviti Dodika na crnu listu

Novi Stierov glasnogovornik otkrio hoćemo li staviti Dodika na crnu listu
Dejan Moconja/PIXSELL

Dodiku su sankcije uvedene zbog opstrukcije Daytonskog sporazuma. Sankcije, između ostalog, podrazumijevaju zabranu putovanja u SAD

'Svoje odluke donosimo sukladno vlastitim procjenama, pa je tako i oko konkretne implementacije eventualnih sankcija za gospodina Dodika, polazeći naravno od temelja, a temelji su teritorijalni integritet i suverenitet BiH, u kojoj će sva tri naroda biti konstitutivna i ravnopravna', kazao je novi glasnogovornik Ministarstva Tomislav Lendić. 

Podsjetimo, Dodiku su sankcije uvedene zbog opstrukcije Daytonskog sporazuma. Sankcije podrazumijevaju zabranu putovanja u SAD i zamrzavanje imovine na teritoriju SAD-a, kao i u svim zemljama koje se budu pridružile sankcijama. Državljanima SAD-a također su zabranjene sve transakcije koje uključuju Dodika.

U međuvremenu se oglasio i predsjednik Dodik, obrušivši se na američku veleposlanicu u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack, optužujući je kao isključivog krivca zbog činjenice da se našao na američkoj crnoj listi kao osoba odgovorna za kršenje odredbi Daytonskog sporazuma, istodobno najavivši kako će se sada još odlučnije boriti protiv 'monstruma' kakav je, po njegovu sudu, BiH kao država.


Reci što misliš!