Politika

kod lincoln memoriala

Donald Trump stigao u Washington radi sutrašnje inauguracije

Donald Trump stigao u Washington radi sutrašnje inauguracije

Novoizabrani predsjednik je još dan ranije bio stigao u prijestolnicu u vezi s inauguracijom, ali se vratio u New York gdje je prespavao

Donald Trump je u četvrtak doputovao vojnim zrakoplovom u Washington gdje će u petak položiti prisegu kao 45. predsjednik Sjedinjenih Država.

Prema tradiciji, Trump bi u četvrtak navečer trebao spavati u Washingtonu, u službenoj rezidenciji Blair House. Nakon polaganja prisege u petak u podne uselit će se u Bijelu kuću.
 
U tamnom odijelu s plavom kravatom, budući američki predsjednik se spustio po stepenicama zrakoplova u društvu supruge Melanije koja je nosila sunčane naočale i kaput tamne boje i njihovog sina Barrona.
 
Milijarder se u povorci odmah uputio u washingtonski hotel koji nosi njegovo ime, Trump International Hotel, koji je osobno otvorio tijekom predizborne kampanje, gdje je ručao s čelnicima republikanske većine u Kongresu.
 
Donald Trump treba zajedno sa svojim budućim potpredsjednikom Mikeom Penceom sudjelovati i na svečanosti na vojnom groblju u Arlingtonu, u predgrađu prijestolnice, u čast ratnim veteranima.
 
Održat će govor u okviru koncerata i vatrometa koji će se u prigodi inauguracije organizirati blizu Lincoln Memoriala, gdje će nastupiti nekoliko pjevača country glazbe.
 


Reci što misliš!