Politika

Kritiziraju Vladu

HND i GONG: Ovo je desant na medije

 HND i GONG: Ovo je desant na medije

U povodu neprihvaćanja izvješća o radu Agencije za elektroničke medije za 2014. godinu i Vijeća za elektroničke medije, kao i njegovo raspuštanje, HND i GONG na konferenciji za novinare kritizirali su Vladu zbog nedonošenja medijske strategije.

 

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković rekao je da oni koji su smijenjeni nisu imali pravo na obranu što je pravo sviju i upozorio da je sljedeća odluka prihvaćanja izvješće Hine.

Kritizirao je Vladu zbog nedonošenja medijske strategije, a rekao je i kako nedostaje i kulturne i medijske politike. Želimo saznati što Ministarstvo kulture namjerava raditi kad su u pitanju mediji, a ne da to saznajemo kad je prekasno, poručio je Leković.

"Još jednom pozivamo Vladu da održava mjesečne konferencije za novinare, već smo nekoliko puta rekli da je to još od vremena premijera Sanadera ukinuto i više od 10 godina ne postoji u Hrvatskoj. Očito svim Vladama i vlastima to odgovara ali ne odgovara građanima Hrvatske. I nitko nema pravo to im pravo oduzeti". Leković je rekao i kako očekuju i od Vlade i od svih institucija da odgovaraju na pisma koja stižu od međunarodnih organizacija.

"Koliko znamo do sada niti na jedno od tih pisama nitko nije odgovorio: od predsjednice Republike, predsjednika Vlade pa na niže. To po meni pokazuje jedan nedostatak političke kulture i bezobrazluk koji se očituje u svim ovim odlukama kojima smo do sada imali prilike svjedočiti".Jelena Berković iz GONG-a rekla je kako su zabrinuti smjerom kojim naša demokracija ide. "Ovo je desant na medije"; rekla je Berković i podsjetila na brojne smjene od državne televizije do, uskoro, Vijeća za elektroničke medije.

"Htjeli bi upozoriti da komunikacijski kanali koji bi trebali osigurati otvorenu raspravu i pluralizam mišljenja u javnom prostoru, ne bi smjeli postati kanalizacijom u javnosti i u ovakvoj situaciji otpor takvom ponašanju, otpor takvom djelovanju postaje dužnost".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.