Politika

Za 2016. godinu

Vlada o visini minimalne plaće, kuponi za struju više nisu potrebni

 Vlada o visini minimalne plaće, kuponi za struju više nisu potrebni

Na dnevnom redu sjednice Vlade je prijedlog uredbe o visini minimalne plaće koja će porasti za 90 kuna. Socijalno ugroženi građani neće više morati svaki mjesec u nadležne centre po kupone za sufinanciranje struje.

Za 2016. godinu minimalna plaća iznosit će 3.120 kuna, što je uvećanje za 90 kuna. Budući da su se u ovom trenutku ostvarili uvjeti za provođenje subvencioniranja troškova električne energije za ugroženog kupca energenata bez korištenja kupona, pristupilo se izradi nove uredbe, s ciljem pojednostavljivanja postupka. Vladajući objašnjavaju da centri za socijalnu skrb na dnevnoj bazi razmjenjuju podatke i za kuponima više nema potrebe.

Odlukom o financiranju troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju siječanj - ožujak 2016., privremenim financiranjem osigurano je 74 milijuna kuna. Za podmirenje troškova za nabavu robe za potrebe migranata Ravnateljstvu za robne zalihe odobrit će se nešto više od milijun kuna na teret proračunske zalihe, gotovo tri milijuna kuna ide Ministarstvu unutarnjih poslova, a tri i pol Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.