Politika

Nove nekretnine kao jamstvo za Sanaderovu obranu sa slobode

Nove nekretnine kao jamstvo za Sanaderovu obranu sa slobode

Obrana bivšeg premijera Ive Sanadera predala je zagrebačkom Županijskom sudu u četvrtak nove nekretnine kao jamstvo za njegovu obranu sa slobode.

 

Nova ponuda uslijedila je nakon što je izvanraspravno vijeće Županijskog suda prošlog tjedna odbilo prijedlog da se kao jamstvo vrijedno 12,4 milijuna kuna prizna dio obiteljske kuće te vila jednog od Sanaderovih odvjetnika Goran Suića. Sud je takvo jamstvo odbio jer je utvrdio da jedna nekretnina nije etažirana, dok druga nema građevinsku ni uporabnu dozvolu. 

Odvjetnik Suić ovoga je puta kao jamstvo ponudio stan, a svoje su nekretnine, kako se doznaje, založili i bivši predsjednik Sabora Luka Bebić, HDZ-ovi saborski zastupnici Jerko Rošin i Mario Zubović te Sanaderova supruga.

Na zagrebačkom Županijskom sudu još nije poznato kada će se ponovno sastati izvanraspravno vijeće koje treba odlučiti hoće li prihvatiti ponuđeno jamstvo ukupne vrijednosti 12,4 milijuna kuna.

Jamstvo za obranu sa slobode u tom iznosu odredio je Vrhovni sud ukinuvši nepravomoćnu presudu zagrebačkog Županijskog suda u slučaju Fimi medija u kojem je Sanader, zajedno sa svojom bivšom strankom bio osuđen za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki.

Ustavni sud ljetos je ukinuo i presudu bivšem premijeru zbog ratnog profiterstva u "slučaju Hypo" te primanja mita od mađarskog Mola, i cijeli slučaj vratio na ponovno suđenje zagrebačkom Županijskom sudu pa Sanader više nema niti jednu pravomoćnu ili nepravomoćnu presudu.

Još mu se sudi u slučaju Planinska u kojem je optužen za primanje 17 milijuna kuna "provizije", nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja kupilo zgradu od tvrtke bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i vlasnika mesnica Stjepana Fiolića.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.