Politika

sad

Donald Trump postao 45. američki predsjednik

Donald Trump postao 45. američki predsjednik
AP

Obećao je zaustaviti "mrcvarenje Amerike" misleći na zatvaranje tvornica i rašireni kriminal. Osvrnuo se i na borbu protiv radikalnih islamista

Donald Trump i službeno je postao 45. američki predsjednik. Nakon polaganja prisege sunarodnjacima je u govoru obećao kako će od sada svaka odluka biti donesena u korist američkih obitelji i radnika.

Obećao je zaustaviti "mrcvarenje Amerike" misleći na zatvaranje tvornica i rašireni kriminal. Osvrnuo se i na borbu protiv radikalnih islamista:

"Ojačat ćemo stare saveze i stvoriti nove i ujediniti civilizirani svijet u borbi protiv radikalnog islamizma, kojeg ćemo u potpunosti izbrisati s lica zemlje", rekao je Trump.

Amerikancima je na kraju obećao kako više nikada neće biti ignorirani te da će kod kuće i u inozemstvu provoditi politiku "Amerike na prvom mjestu"

"Zajedno ćemo Ameriku ponovno učiniti snažnom, bogatom, ponosnom, sigurnom, i da, zajednom ćemo Ameriku ponovno učiniti velikom".

Uoči inauguracije diljem grada dio prosvjednika nasiljem je pokazalo što misle o novom predsjedniku. Razbijali su izloge i automobile, blokirali ceste od kanti za smeće.

Inače novi američki predsjednik i njegov potpredsjednik Mike Pence danas će prisustvovati međukonfesionalnoj molitvi u nacionalnoj katedrali u Washingtonu, čime će službeno završiti inauguracijske svečanosti.


Reci što misliš!