Politika

Ivan Vrdoljak: Ova Titanik Vlada vodi nas prema santi leda

Ivan Vrdoljak: Ova Titanik Vlada vodi nas prema santi leda

''U želji da mijenjamo Hrvatsku, krenuli smo od sebe", poručio je predsjednik HNS-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ivan Vrdoljak i komentirao rad Vlade RH

"HNS želi biti inovativna i otvorena stranka koja uključuje komunikaciju s hrvatskim građanima koji će sudjelovati u pripremi strategije, misije i vizije HNS-a. Želimo dati naglasak na obrazovanje novih generacija koje će nam osigurati neku bolju Hrvatsku, ali i naglasak na jasno definiranu političku aktivnost koja mora završiti s preuzimanjem odgovornosti, ali i isporukom rezultata.

U želji da mijenjamo Hrvatsku, krenuli smo od sebe", poručio je predsjednik HNS-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ivan Vrdoljak na konferenciji za medije u Tuhelju gdje se ovaj vikend okupilo šire vodstvo stranke iz svih dijelova Hrvatske na stranačkom teambuildingu.

"Okupili smo se u Tuhelju jer smatramo da ljudi koji se žele baviti politikom moraju uzeti u obzir da su se okolnosti drastično promijenile, pa smo na početku naših razgovora postavili dvije pretpostavke.

Prva je "selo gori, a baba se češlja", čime smo željeli naglasiti da se redoslijed važnosti tema kojima se politika mora baviti i na koje mora odgovoriti dramatično promijenila. Sa situacijom u Europi, izborima u Americi, promijenjenom ulogom Rusije, činjenicom da se mnogi obračuni mirenja i sukobi odvijaju upravo preko država u našoj regiji. Druga pretpostavka je novi pristup i reakcija građana na politku i njihove lidere te programe. Ljutnja birača očituje se po ishodima izbora u cijelom svijetu, što se najviše očituje na sve življoj i relevantnijoj internetskoj sceni gdje je moguća puno šira participacija građana, ali i njihova zloupotreba", dodala je počasna predsjednica HNS-a i saborska zastupnica Vesna Pusić koja smatra da je to pitanje hrvatske budućnosti, ali i sigurnosti.

"Pred nama su dramatične promjene u sigurnosnom smislu i Hrvatska na tu temu još nije ni počela razgovarati. Ponašamo se kao da su okolnosti iste, pričamo o istim temama godinama, a nove okolnosti još nismo ni registrirali. HNS je kao odgovorna politička stranka odlučila da se o tome mora razgovarati i da politika mora imati na to odgovor već danas", rekla je Vesna Pusić.

Većina Zagrepčana želi promjene

"2/3 građana Grada Zagreba želi promijene, a kao HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba nudim prvo lice promjene. Odgovorno ćemo odraditi kampanju za lokalne izbore i do travnja ove godine predstaviti svih naših deset tema iz programa, nakon čega ćemo imati priliku odgovorno upravljati Gradom Zagrebom. Muzej neispunjenih obećanja u Gradu Zagrebu prepun je obećanja, poput tunela ispod Medvednice ili metroa. Možemo obećati građanima da kada preuzmemo odgovornost da ćemo odgovorno raditi svoj posao", zaključno je poručila predsjednica zagrebačkog HNS-a, potpredsjednica HNS-a i saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš.

Govoreći o lokalnim izborima predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak podsjetio je da građani žive bolje u onim općinama, gradovima i županijama u kojima je HNS na vlasti, istaknuvši kako je želja da to osjete i ostali građani u Hrvatskoj nakon lokalnih izbora. Osim Zagreba u fokusu su i one sredine u kojima HNS može kandidirati osobe koje mogu i znaju preuzeti odgovornost i isporučiti rezultat.

"Zagreb zaslužuje Anku Mrak Taritaš i ona je jedina osoba koja može pobijediti Milana Bandića", ponovio je šef HNS-a.

Titanik Vlada koja nas vodi prema santi leda, tako je Ivan Vrdoljak ocijenio prvih sto dana Vlade Andreja Plenkovića, istaknuvši da primjer ministra plagijatora postaje veliki problem premijera i njegove vjerodostojnosti.


Reci što misliš!