Politika

aktualno

Bernardić očekuje da Milanović održi obećanje i ode iz politike

Bernardić očekuje da Milanović održi obećanje i ode iz politike
Igor Soban/PIXSELL

Milanović je najavio da će se tijekom veljače povući iz politike, očekujem da će to i ispuniti, rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić za Hrvatski radio osvrćući se na izjave svog prethodnika koji je jutros u Rijeci rekao da o njegovom statusu Bernardić sve zna.

"Povlačanjem iz politike smatram povlačenjem. Sukladno njegovoj želji iz rujna da se više ne kandidira na mjesto predsjednika SDP-a i da aktivno napusti političku scenu. Razgovarali smo, u korektnim smo odnosima i očekujem da će napraviti ono što mi je rekao", izjavio je predsjednik SDP-a u emisiji "Oporbeni zarez".

Bernardić je špekulacijama nazvao napise kako će, ako se ne povuče, Milanovića izbaciti iz SDP-a. Smatra da se takve objave plasiraju ne bi li se napravila dodatna šteta stranci.

"Ono što je važno reći je kako je bivši predsjednik SDP-a itekako svjestan pozicije u kojoj se stranka nalazi pogotovo zbog toga što je to stalno otvoreno sve i da će napraviti sve da ono što je rekao da iza toga stane, a to je da će se povući aktivno iz politike i iz Sabora. Poštujmo te rokove koje je i sam najavio".

Šef SDP-a komentirao je i izjavu Predraga Matića koji je u intervjuu Večernjem listu iskazao namjeru da bude kandidat stranke za zagrebačkog gradonačelnika ali i rekao kako su "čuvari logora bili bolji prema njemu nego neki u SDP-u".

"Definitivno gruba i neprimjerena izjava. Cijeli dan danas sam dobivao pozive od ljudi koji su bijesni na jednu takvu izjavu. U svakom slučaju možda je to malo nespretno ispalo od strane Freda koji je naš prekaljeni borac, sudionik Domovinskog rata, bivši ministar branitelja. Doduše on je novi član SDP-a, samo je godinu dana u SDP-u i mislim da se svi moramo suzdržati od izjava koje na bilo koji način štete stranci i raspiruju nepovjerenje među kolegicama i kolegama ".

Ambicija da bude kandidat za zagrebačkog gradonačelnika je legitimna, rekao je Bernardić koji je podvukao da Matić do sada nije bio aktivan u gradskoj politici. Pritom je naglasio i da, ako to doista želi, treba obaviti i razgovor sa zagrebačkom organizacijom koja će o odlučiti o Matićevoj mogućoj kandidaturi.
 


Reci što misliš!