Politika

Pravaška stranka samostalno izaći izbore

HSP i dalje podržava ideju Saveza za Hrvatsku

HSP i dalje podržava ideju Saveza za Hrvatsku

Hrvatska stranka prava (HSP) priopćila je u srijedu da i dalje podržava ideju Saveza za Hrvatsku, koji se raspao nakon neuspjeha njihovog predsjedničkog kandidata, no da će kao, kako ističu, stožerna pravaška stranka samostalno izaći na izbore.

Na predsjedništvu stranke održanom u Zagrebu u utorak zaključeno i da će se konvencija stranke održati 28. veljače, kada će biti iznesene osnovne smjernice programa za parlamentarne izbore. U priopćenju se također navodi da je predsjednik stranke Daniel Srb uputio poziv "svim iskrenim pravašima da se vrate u 'dom svih pravaša' i priključe Hrvatskoj stranci prava, jedinoj relevantnoj snazi na pravaškoj sceni".

Predsjednik HSP-a zapovjedio je "opću mobilizaciju" Hrvatske stranke prava na svim razinama, kaže se u priopćenju.

Savez za Hrvatsku napustile su nedavno HDSSB i Obiteljska stranka, a predsjednik Hrvatske zore Milan Kujundžić u utorak je potvrdio da se taj savez osam stranaka raspada poručivši kako je bila riječ tek o pokušaju koji nije dao rezultat. U tom savezu su uz HDSSB, Obiteljsku stranku, Hrvatsku zoru i HSP, bile i Akcija za bolju Hrvatsku (ABH), Autohtona-Hrvatska seljačka stranka (A-HSS), Pokret za uspješnu Hrvatsku (HRAST) i Zavjet za Hrvatsku (ZZH).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.