Politika

Pripreme za lokalne izbore

Zadarski SDP priprema se za lokalne izbore

Zadarski SDP priprema se za lokalne izbore

Zadarska Županijska organizacija SDP kreće s pripremama za lokalne izbore koji bi se trebali održati u svibnju iduće godine.

Otvarajući konferenciju za novinare predsjednica ŽO Renata Sabljar Dračevac istaknula je SDP kao jedini logičan izbor za građane Zadarske županije koji ima snage, volje i sposobnosti zaustaviti sustavno devastiranje našeg kraja koji je u izrazito lošoj situaciji jer se 20-ak godina vodila politika uništavanja proizvodnih radnih mjesta i građane dovelo u beznađe, mladi ne vide perspektivu, a bez otvaranja novih radnih mjesta i uplaćivanja u fondove upitne sve više postaju i mirovine starijeg stanovništva.

„Ali tu smo gdje smo, nećemo plakati za prolivenim mlijekom, nego smo spremni uhvatiti se u koštac s problemima i rješavati ih.", istaknula je na kraju Renata Sabljar Dračevac i potom ukratko predstavila prvog od SDP-ovih kandidata za gradonačelnika na području Županije, izabranog na konvenciji GO SDP Paga održane 20. rujna.

Dario Grašo, predsjednik paške organizacije SDP-a, rođen je 1. rujna 1970. u Pagu, zaposlen kao komercijalist u „Pag 91" d.o.o., mnogima poznatiji i kao član popularne paške klape „Sol", oženjen i otac dvoje djece.

U svom obraćanju na konferenciji za novinare, Dario Grašo je istakao da time što paška organizacija kreće prva s isticanjem kandidata za gradonačelnika žele poručiti građanima da se ozbiljno spremaju za predstojeće izbore s ciljem osvajanja vlasti, pri čemu će tražiti
potporu i od potencijalnih koalicijskih partnera s kojima već imaju dobru suradnju.

„Koaliciju ćemo okupiti na kvalitetnom programu kojeg već imamo, nažalost još s posljednjih izbora jer sadašnja garnitura na vlasti u Pagu nije gotovo ništa realizirala što bi bilo od vitalnog značaja za žitelje grada.", istakao je Grašo.

Objašnjavajući rad gradske uprave, Grašo je bio odriješit: „Gradski proračun već se nekoliko godina prenapuhuje te dolazi do neracionalnog trošenja proračunskog novca slijedom čega je
napravljen i manjak od gotovo šest milijuna kuna, a što je gotovo trećina proračuna za 2011. godinu od mizernih 16,5 milijuna kuna. Polugodišnje izvršenje proračuna za 2012. godinu
iznosi cca 25 posto.

Indikativno je da na posljednje tri sjednice Gradskog vijeća nema uopće novinara, tako da je do informacija iz gradske uprave gotovo nemoguće doći. Oporba je, vjerovali ili ne, izbačena iz svih radnih tijela Vijeća, mada zakon o tome govori drugačije. Mi u SDP-u takvo stanje želimo u potpunosti promijeniti i u predstojećem razdoblju ćemo napraviti sve što je u našim mogućnostima da do našeg cilja - pobjede na lokalnim izborima - i dođemo."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti