Politika

Industrijalizacija zemlje

Milanović: Situacija je teška, ali moramo donositi pametne mjere

Milanović: Situacija je teška, ali moramo donositi pametne mjere

Premijer Milanović je na konferenciji o industrijskoj revitalizaciji u Rijeci izjavio da smo i dalje u recesiji te da će daljnji pad gospodarstva iznositi dva posto.

Ipak, Milanović poručuje da nas to ne treba čuditi jer je takva slika u cijeloj Europi te da ovakva situacija dobro dođe političkim varalicama i lažnim prorocima.

Premijer je na početku konferencije naglasio kako će u drugom dijelu godine situacija vjerojatno biti bolja zbog turizma, no kako između ostalog, moramo raditi na industrijalizaciji zemlje. "Situacija je teška, moramo puno raditi, donositi pametne i učinkovite mjere", poruka je Milanovića, koji na sastanku skupine socijalista unutar Odbora regija, inače savjetodavnog tijela Europske unije, sudjeluje s potpredsjednicima Vlade Brankom Grčićem i Nevenom Mimicom.

U nastavku konferencije raspravljat će se o industrijskom programu i utjecaju strukturnih fondova na industrijsku obnovu te o novim okvirima koji u tom sektoru očekuju Hrvatske nakon ulaska u EU, a poslijepodne se očekuje posjet riječkom brodogradilištu 3. maj.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.