Politika

Energetski skup

Čačić: Dosta je vrtića, neka idu Plomin i Ombla

Čačić: Dosta je vrtića, neka idu Plomin i Ombla

Naglasio je da se u tom sektoru u proteklih desetak godina nije napravilo gotovo ništa

Potrebne su nam velike investicije u energetiku i to odmah, rekao je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić na otvaranju energetskog skupa u Zagrebu, javlja HRT .

 

Naglasio je da se u tom sektoru u proteklih desetak godina nije napravilo gotovo ništa i da se, unatoč mnogim otporima, trebaju realizirati svi zacrtani projekti. Pred nama je zadatak da dignemo te investicije za tri puta već od sljedeće godine.

Da se već sljedeće godine realizira energetskih projekata na razini 1,5 milijarde eura. Prestanimo se igrati vrtića - da ide taj Plomin, da ide ta Ombla, kazao je Čačić.

Vodit će se računa o poštivanju svih ekoloških propisa, ali treba znati da zelena studija za Omblu već postoji, i da ona daje zeleno svjetlo gradnji tog projekta. Međutim, postoji i druga zelena studija, koja je izrađena besplatno, rekao je Čačić. je dodao da je interes ulagača za energetskim projektima u Hrvatskoj ogroman. Problem je bio u tome što bivša Vlada nije radila praktično ništa na provedbi energetske strategije iz 2009. Čačić očekuje i ubrzanje projekta gradnje LNG terminala u Omišlju na Krku.

Sudionici Regionalne konferencije jugoistočne Europe o energetici raspravljaju u Zagrebu o investicijskom planu Vlade RH u području energetike, novoj zakonskoj regulativi u rudarstvu, stanju i perspektivi tržišta nafte i plina itd.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.