Politika

Predstavljen novi ministar

Zmajlović: Nastavljam smjerom Mirele Holy

Zmajlović: Nastavljam smjerom Mirele Holy

Kako je potvrđeno iz Vlade, član SDP-a i predsjednik Saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Mihael Zmajlović novi je ministar zaštite okoliša i prirode.

Njegovo predstavljanje održano je u zgradi Vlade s početkom u 11 sati.

"Nakon iznenadne ostavke ministrice Holy, morali smo u kratkom vremenu donijeti odluku o novom ministru. Predložit ćemo kolegu Zmajlovića", započeo je Milanović koji je zatim rekao nekoliko riječi o budućem ministru.

Istaknuo je da je Zmajlović u lokalnoj politici ostvario zapažene rezultate te se, stjecajem okolnosti, bavio ekologijom i zaštitom okoliša. Također je rekao da je Holy ministarski posao izvršavala "na iskren, otvoren i energičan način", a "kolega Zmajlović će nastaviti provoditi tu istu politiku dajući joj osobni pečat".

"Pripada mladoj generaciji političara. Nastavit će posao Mirele Holy", dodao je.

"Pred nama je puno posla, Mirela, odnosno Vlada zacrtala je jasan smjer kojim ćemo ići u zaštiti okoliša. Ja ću zadržati taj smjer. Trudit ću se da se ostvare svi ciljevi koje je Vlada zacrtala", rekao je budući ministar.

Zmajlović je istaknuo da je donekle upoznat s resorom jer se u dosadašnjoj karijeri bavio gospodarenjem otpadom, zaštitom okoliša i voda.

Na novinarsko pitanje hoće li se, usprkos činjenici što je projekt HE Ombla negativno ocijenjen u tri od četiri revizije učinka na okoliš, zalagati za njegovu provedbu, kao i za izgradnju trećeg bloga TE Plomin, Zmajlović je rekao da najprije treba dobiti kompletan uvid u dokumentaciju te istaknuo da bi bilo neozbiljno iznositi stavove o tome prije nego što je upoznat sa svim detaljima.

Nakon toga je dao riječ premijeru Milanoviću koji je rekao da on sam zasad ne zauzima stav ni za ni protiv. "S jedne strane imamo ulogu ministarstva kao čuvara okoliša o glasnogovornika ekologije, a s druge aktivan stav da se radi, gradi i da se pazi što se gradi", rekao je, istaknuvši nužnost kompromisa između ekološkog i poduzetničkog stava.

"Od ministarstva zaštite okoliša očekujem da bude i ekonomski aktivno, želimo ideje i projekte, ne samo obrambeni stav, koji je nužan, nego i proaktivan, ako hoćete i agresivan stav.

Plodna karijera mladog ministra

Zmajlović je rođen 19. siječnja 1978. u Zagrebu. 2001. završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu , a od 2001. do 2009. godine bio je direktor Komunalnog Jastrebarsko.

Od 2001. do 2009. bio je član Gradskog poglavarstva Grada Jastrebarskog, a od 2009. godine gradonačelnik je Jastrebarskog.

Višegodišnji je član SDP-a te id 2005. predsjednik SDP-a Gradske organizacije Jastrebarsko. Od 2010. predsjednik je SDP-a Županijske organizacije Zagrebačke županije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.