Politika

Vodstvo stranke

Rajko Ostojić, Komadina, Opačić i Maras izabrani za potpredsjednike SDP-a!

Rajko Ostojić, Komadina, Opačić i Maras izabrani za potpredsjednike SDP-a!

U prvom krugu SDP-ovci su između više od 300 kandidata izabrali i 103 člana Glavnog odbora

Rajko Ostojić, Zlatko Komadina, Milanka Opačić i Gordan Maras u drugom su krugu SDP-ovih izbora izabrani za potpredsjednike SDP-a. Ta četvorka će uz još trinaest članova Predsjedništva i šefa stranke Zorana Milanovića činiti vodstvo stranke, kojoj nakon unutarstranačkih izbora slijedi priprema za lokalne, ali i parlamentarne izbore.

Najveći broj glasova u izborima za Predsjedništvo dobio je aktualni ministar zdravlja Rajko Ostojić, a slijedi ga šef zagrebačkog SDP-a i predsjednik Zagrebačke skupštine Davor Bernardić. Mjesto u Predsjedništvu uspio je osvojiti i donedavni ministar prometa i predsjednik primorsko-goranskog SDP-a Zlatko Komadina, kojemu odlazak s ministarske funkcije očito nije naškodio.

U Predsjedništvo su još izabrani i saborski zastupnik Vedran Babić, ministar uprave Arsen Bauk, saborska zastupnica i šefica osječkog SDP-a Biljana Borzan, potpredsjednik Vlade Branko Grčić, ministar mora i prometa Siniša Hajdaš Dončić, ministar obrazovanja Željko Jovanović, sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel, ministar poduzetništva Gordan Maras, potpredsjednici Vlade Neven Mimica i Milanka Opačić, ministar rada Mirando Mrsić, vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović te predsjednik Sabora Boris Šprem.

Mjesta u Predsjedništvu ipak nije bilo za potpredsjednike Sabora Josipa Leku i Nenada Stazića, ministre Ranka Ostojića, Mirelu Holy i Tihomira Jakovinu, saborske zastupnike Šimu Lučina i Marina Jurjevića, ali i za riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela, za kojeg se špekuliralo da će ući u Predsjedništvo.

U prvom krugu SDP-ovci su između više od 300 kandidata izabrali i 103 člana Glavnog odbora.

Nakon proglašavanja rezultata u prvom krugu, odmah je uslijedilo i glasovanje u drugom krugu u kojem SDP-ovci među kandidatima koji su izabrani u Predsjedništvo biraju četiri potpredsjednika. Za mjesto potpredsjednika kandidirali su se Arsen Bauk, Branko Grčić, Željko Jovanović, Zlatko Komadina, Gordan Maras, Mirando Mrsić, Milanka Opačić i Rajko Ostojić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.