Politika

Opći Sabor HDZ-a

Karamarko i Kujundžić ulaze u drugi krug

Karamarko i Kujundžić ulaze u drugi krug

Hrvatska demokratska zajednica bira novo vodstvo. U drugom krugu za predsjednika HDZ-a borit će se Karamarko i Kujundžić.

Gubitnici su se, prema informacijama koje kruže u Lisinskom, udružili protiv Karamarka. Delegate se SMS porukama i izravnom komunikacijom nagovara da ostanu na drugom krugu i glasaju za Kujundžića.

Karamarko sada ima ukupno 668, a Kujundžić 420 glasova. Kosorica je skupila 257 glasova, te je vrlo važno kome će se u drugom krugu prikloniti njeni delegati. "Ide se u drugi krug. Rezultat je onakav kakvog su delegati željeli da bude", obznanio je Božidar Kalmeta.

Milošević je priznao poraz, te kazao da nije razočaran. "Ovo je samo prvo poluvrijeme utakmice koja će se nastaviti", kazao je Milošević, koji nije želio podržati niti jednog kandidata uoči drugog kruga.

I Karamarko i Kujundžić su ispred Lisinskog dobili gromoglasan pljesak. Zajedno su stali pred novinare i rukovali se.

Rezultate prvog kruga Karamarko je ocijenio kao jako dobre. Na novinarsko pitanje kako komentira da je ostvario tako dobar rezultat iako praktički nema bazu, Karamarko je rekao da je baza "relativna stvar", te ustvrdio da je i na parlamentarnim izborima HDZ-u priskrbio velik broj glasova.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.