Politika

Nedjeljom u 2

Maras o odnosu snaga u Vladi: Milanović je Modrić, a Čačić Šimunić

Maras o odnosu snaga u Vladi: Milanović je Modrić, a Čačić Šimunić

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras gostovao je u emisiji Nedjeljom u dva na HRT -u. Jedan od najmlađih ministara u Milanovićevoj vladi s urednikom i voditeljem Aleksandrom Stankovićem razgovarao je o stanju u gospodarstvu i novim mjerama Vlade.

Maras je komentirao najnovije loše ekonomske pokazatelje i najave o padu BDP-a te je objasnio kako Vlada namjerava pokrenuti investicijski ciklus i potaknuti malo i srednje poduzetništvo. Jedno od nezaobilaznih pitanja bilo je sve veće zaduživanje Hrvatske i njezinih građana te što to znači za našu budućnost.

Razgovaralo se i o odnosu snaga u Vladi te o tome je li Radimir Čačić SDP-u preuzeo sve ekonomske poluge za izvlačenje zemlje iz krize. Na pitanje voditelja jesu li primjerene Čačičeve izjave kako će građani imati dovoljno novca za električnu energiju ako budu manje telefonirali, Maras je rekao kako nije zadovoljan takvim izjavama.

Ja tako nikad ne bih komunicirao. Siguran sam da ja i svi moji kolege u Vladi jako promišljamo koliko će neka naša odluka utjecati na građane Hrvatske. I kao što ste sami rekli, neka takva nesmotrena izjava može obezvrijediti sve ono što je Vlada dobro napravila. Sigurno je da mi nismo ovdje da bismo ljudima govorili na što će trošiti svoj novac, nego da smo ovdje kako bismo stvarali uvjete kako bi se gospodarstvo razvijalo i zaposlilo građane, istaknuo je ministar.

Ali morate znati da svatko od nas ima svoj stil. Usporedt ću kolegu Čačića s Joeom Šimunićem, vrlo koristan igrač, ponekad i ključan, ali onda povremeno, bez ikakva razloga, uhvati loptu rukom u šestnaestercu i dobije penal, rekao je Maras. Na pitanje voditelja koji bi onda igrač bio premijer Milanović, Maras je uz osmijeh odgovorio da je premijer kreator cijele igre, dakle Luka Modrić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.