Politika

Splitski HDZ

Petar Škorić je novi predsjednik splitskog HDZ-a

Petar Škorić je novi predsjednik splitskog HDZ-a

Na izbornu skupštinu nije pušten Jerko Rošin koji, iako je član, nije dobio pozivnicu

Nisam se kandidirao za predsjednika splitskog HDZ-a jer se ne slažem s politikom stranke koja traži da idemo u koaliciju s Kerumom. Odbio sam zahtjev glavnog tajnika Branka Bačića da predložimo predsjednika gradskog vijeća Splita koji bi bio u koaliciji s HGS-om - rekao je članovima izborne skupštine splitskog HDZ-a dosadašnji predsjednik Duje Marasović, piše 24sata

Istaknuo je kako je za koaliciju s Kerumom doznao na radiju, na benzinskoj crpki te da je bio žalostan. Tvrdi da je šest mjeseci prije parlamentarnih izbora upozorio vrh stranke da HDZ gubi izbore ako ne osnuje anti Kukuriku koaliciju. Ali nisu ga poslušali.

Na izbornu skupštinu nije pušten Jerko Rošin koji, iako je član, nije dobio pozivnicu. - Ne znam je li skupština sada nelegalna, s obzirom da i jedan glas može biti presudan. Treba provjeriti kolika je težina ovog delikta - rekao je novinarima Rošin. U dvorani nije bilo ni bivše predsjednice Željane Podrug kao ni Sanje Bilač, a nazočno je 236 izaslanika.

Za predsjednika splitskog HDZ-a kandidirali su se Petar Škorić, Igor Lučić, Zdravko Omrčen, Zoran Butić i Ivanka Luletić Boban.  Na kraju je pobijedio Petar Škorić (40). Dobio je 131 glas od 249 delegata pa drugog kruga nije bilo. Favoriti su bili Omrčen i Škorić, a prema aplauzu koji je dobio Škorić, moglo se reći kako je on bio glavni favorit tijekom glasovanja. On je inače šef splitskog centra 112. U stranci je od 1989. godine i jedan od utemeljitelja Mladeži HDZ-a. On je u svom govoru rekao kako je trenutno popularna detuđmanizacija, a da on misli da HDZ-u treba retuđmanizacija. 

Ivanka Luletić je tijekom svog govora rekla kako su je zvali neki od kandidata i nudili ministarska mjesta, misleći da su u Vladi. Govorila je i kako njen obraz nije na prodaju, a na kraju dodala kako odustaje od kandidature i pozvala glasače da izaberu Omrčena.  Omrčen je pak govorio kako HDZ-ovcima treba vratiti ponos i birati ljude s HDZ-ovom dušom.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.