Politika

2. Opći Sabor HSP dr. Ante Starčević

Ruža Tomašić ponovno izabrana za predsjednicu stranke HSP dr. Ante Starčević

Ruža Tomašić ponovno izabrana za predsjednicu stranke HSP dr. Ante Starčević

U Zagrebu, u dvorani "Kornati" "Hypo EXPO XXI" održan je redoviti 2. Opći Sabor HSP dr. Ante Starčević. Sabor je održan 10.03.2012. godine sa početkom u 11,00 sati pred 1057 izaslanika stranke s područja cijele RH, te iseljene i raseljene Hrvatske i BIH.

Osim izaslanika Saboru su se odazvali predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te izaslanici i predstavnici gotovo svih parlamentarnih stranaka koje su pozvane u svojstvu gosta.
Sva Statutom predviđena tijela izabrana su jednoglasno na mandat od četiri godine. Za predsjednicu stranke izabrana je ponovno saborska zastupnica HSP dr. Ante Starčević Ruža Tomašić, za Glavnog tajnika ponovno je izabran Pero Ćorić, a za zamjenika predsjednice prof. Ivan Tepeš.

Prihvaćen je Statut stranke sa manjim izmjenama u odnosu na prethodni. Usvojen je program stranke za ciklus do sljedećih parlamentarnih izbora. U njemu je potvrđeno kako HSP dr. Ante Starčević stjecanjem parlamentarnog statusa jedini ima legitimitet i legalitet do sljedećih izbora ujediniti pod svoj "Pravaški kišobran" sve političke stranke, udruge i istaknute pojedince koji pripadaju pravaškom i demokršćanskom svjetonazoru.

Jedan od ciljeva je očuvanje koalicije sa HČSP-om kao jedan od koraka do svepravaškog ujedinjenja i zajedničkog izlaska na sljedeće lokalne i parlamentarne izbore.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.