Politika

Kadrovska pitanja

Bivša Sanaderova rizničarka postala pomoćnica ministra obrane

Bivša Sanaderova rizničarka postala pomoćnica ministra obrane

Kao što je to već uobičajena praksa, hrvatska Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice ponovno raspravljala o kadrovskim pitanjima, pa je je za pomoćnika ministra gospodarstva imenovan Vedran Kružić, a za pomoćnicu ministra obrane – Vesna Orlandini.

Zanimljivo je, a kako prenosi portal Business.hr, da je bivša državna rizničarka Vesna Orlandini svoju uspješnu karijeru u državnoj upravi dugovala bliskim odnosima s Ivom Sanaderom još iz vremena prije njegove političke karijere. Svojedobno je bila i članica Nadzornog odbora Ine i HŽ-a, a u Ministarstvo financija došla je iz splitskog HNK u koje ju je doveo Sanader u vrijeme kada je bio intendant.

Osim tog imenovanja, zanimljivo je da su za članove NO Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija, jer se na te dužnosti po položaju biraju ministar gospodarstva i ministar financija, imenovani Radimir Čačić i Slavko Linić. Za predsjednika Upravnog odbora (UO) Centra imenovan je Dragan Marčinko, a uz njega će u tom tijelu sjediti i Ante Ramljak, Josip Borak te Marko Lončarević.

Dosadašnji predsjednik UO Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, Tomislav Ivić, te članovi Ivan Bubić, Josip Đakić, Petar Lovrić, Krunoslav Samošćanec, Lucija Kober i Svemir Vrsaljko razriješeni su dužnosti. Predsjednik tog UO po položaju je postao ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić, a članovima su imenovani: Ivo Milatić, Željko Sabo, Branko Borković, Josip Klemm, Ivica Arbanas i Ivica Tolić.

Saša Rajić razriješen je dužnosti ravnatelja Uprave za probaciju i podršku žrtvama i svjedocima Ministarstva pravosuđa. U Ministarstvu zdravlja razriješeni su ravnatelji uprava Vibor Delić, Katja Matijević i Dubravko Jadro.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.