Politika

Novo rješenje

Šefovi kabineta i glasnogovornici odlaze s ministrima

Šefovi kabineta i glasnogovornici odlaze s ministrima

Šefovi kabineta ministara i glasnogovornici dolazit će i odlaziti s ministrima, najavio je na sjednici Vlade premijer Zoran Milanović predstavljajući nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima.'

Zapošljavanje u javnoj upravi omogućit će ministrima da za potrebe rada zaposle u svojim najužim ustrojbenim jedinicama manji broj ljudi na radna mjesta koja su već sistematizirana. Kad ministar završi dužnost, s njim odlaze i šefovi kabineta i glasnogovornici. Ne mogu biti raspoređeni na druge dužnosti unutar ministarstava', pojasnio je premijer Milanović.

Sukladno tome, šefove kabineta i glasnogovornike više se neće moći bez nadzora zapošljavati. Prema Milanoviću, ovo zakonsko rješenje je transparentno i vrijedi u Europi, kod malo iskusnijih zemalja od Hrvatske.

Ministar uprave Arsen Bauk je istaknuo da su za spomenuta radna mjesta određeni koeficijenti, a da je ovim zakonom broj voditeljskih mjesta smanjen za 20 posto.

Državni službenici, u ovom slučaju, glasnogovornici i šefovi kabineta bit će tako raspoređeni na radna mjesta na određeno vrijeme do dana prestanka mandata ministra.

 

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.