Politika

S press konferencije

Socijaldemokratkinje: Još uvijek imamo razloga boriti se za svoja prava!

Socijaldemokratkinje: Još uvijek imamo razloga boriti se za svoja prava!

Sabina Glasovac, potpredsjednica GO SDP-a, govorila je o tome koliko su žene snaga lokalne zajednice

Povodom 8. ožujka koji obilježavamo kao Međunarodni dan žena, članice zadarskog SDP-a održale su konferenciju za medije na kojoj su govorile o položaju žena danas, s posebnim osvrtom na žene u lokalnoj zajednici.

Tatjana Petrić, predsjednica Foruma žena SDP-a, osvrnula se na strateški dokument Vlade RH kojim se utvrđuje nacionalna politika za ravnopravnost spolova s ciljem provedbe politike jednakih vrijednosti.

Uputila je apel na svijest društvene zajednice, u kojem je sasvim jasno da žene još uvijek nisu postigle potrebnu razinu ravnopravnosti, bilo da se radi o obitelji, kolektivu ili lokalnoj zajednici. Osvrnula se i na politiku nove Vlade:

 

 

''Vlada nam daje nadu u bolje sutra'', poručila je Petrić. Zanimljivo je napomenuti kako je u Hrvatskoj niska prisutnost žena na pozicijama političkog odlučivanja. Petrić je pozvala sve žene da se aktivno uključe u javni i politički život.

Sabina Glasovac, potpredsjednica GO SDP-a, govorila je o tome koliko su žene snaga lokalne zajednice. Napomenula je kako žene u svijetu obavljaju 67 posto rada, a posjeduju samo 1 posto svjestkih dobara. ''Ne može se reći da uživamo potpunu demokraciju, i još uvijek imamo razloga boriti se za svoja prava'', smatra Glasovac:

 

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.