Politika

Osnivačka skupština

Osnovan Socijaldemokratski forum žena

Osnovan Socijaldemokratski forum žena

U ponedjeljak 5. ožujka 2012., u Gračacu održana je osnivačka konvencija Socijaldemokratskog foruma žena općinske organizacije SDP-a Gračac.

Dvadesetak okupljenih žena je za predsjednicu Socijaldemokratskog foruma žena izabralo Tanju Jović iz Gračaca, a za potpredsjednicu Oliveru Ciganović iz Srba. Članice predsjedništva su Jelena Milić, Radmila Surla i Željke Abu Asad.

Konvenciju je svojom prisutnošću uveličala predsjednica FŽ SDP-a i saborska zastupnica Gordana Sobol, te članica predsjedništva FŽ Sandra Mitrović-Nikšić, predsjednica FŽ Splitsko-Dalmatinske županije Andreja Vrgoč, predsjednica FŽ Zadarske županije Milijana Urošević, potpredsjednica FŽ Zadarske ŽO Mirjana Tičić te predsjednice gradskih i općinskig organizacija FŽ SDP (Slavica Šijan- Donji Lapac; Tatijana Petrić- GO Zadar, Ivanka Fabijanić -GO Pag).

Skupu se obratila i predsjednica Zadarske ŽO SDP-a Renata Sabljar Dračevac naglasivši kako siromaštvo uvijek ima žensko lice te što je sredina siromašnija uvjeti, života žene su teži.

''Dugo smo isčekivale osnivanje ovog FŽ, još od svibnja prošle godine i napokon je razumijevanjem predsjednice FŽ SDP-a Hrvatske održana ova osnivačka konvencija."

Predsjednica FŽ Gordana Sobol je naglasila potrebu solidarnosti među ženama kao i probleme nedovoljne zastupljenosti žena u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti. To je osobito izraženo na lokalnim razinama pa u oko 250 općina u vijećima uopće nisu prisutne žene.

Predsjednica općinske organizacije SDP-a Gračac Katarina Pleša Jakovljević je u uvodnom obraćanju istaknula da je općina Gračac jedna od onih koje u Općinskom vijeću nemaju niti jednu ženu što samo po sebi govori o položaju žena u Gračacu, te je potrebno promicati ravnopravnost, solidarnost, pravednost i vladavinu prava kao ustavne i temeljne društvene vrijednosti.

Nakon provedenog izbora skupu se obratila i novoizabrana predsjednica Tanja Jović koja je naglasila veliku potrebu u intenzivnom radu s građankama kako bi postale svjesne svojih prava i borile se na ispravan način za njih.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.