Politika

Vodstvo HDZ-a ne trpi kritike

Prgomet: Kosor ne zna voditi stranku u opoziciji

Prgomet: Kosor ne zna voditi stranku u opoziciji

Dok predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor čuva prostorije Središnjice stranke kao zjenicu oka, ne dopuštajući predsjedničkim protukandidatima da na Trg žrtava fašizma promole nosom, oni joj pišu prosvjedna pisma i kritiziraju je iz iznajmljenih prostorija, piše slobodnadalmacija.hr

Dr. Milan Kujundžić javno je pozvao predsjednicu da što prije objavi da se neće kandidirati jer nanosi veliku štetu stranci, a dr. Drago Prgomet spočitnuo joj je da ne zna stranku voditi u opoziciji.

- Umjesto kritike Vlade, vodstvo HDZ-a ne trpi kritike unutar stranke i izbacuje one koji su kritični. Umjesto prijedloga projekata i donošenja odluka o nekim HDZ-ovim inicijativama, usvajaju se odluke kojima se onemogućava demokratski, kreativni istup. Umjesto svakodnevnih reakcija na poteze aktualne vlasti, mi se bavimo sami sobom - požalio se javnosti iz Novinarskog doma Prgomet.

Ovaj kandidat za predsjednika stranke smatra da je Kosor kao predsjednica najodgovornija za takvu situaciju. Ne izuzima od odgovornosti ni ostale u vodstvu HDZ-a, no ne zna tko je od njih i koliko o svemu upoznat. Da je nezadovoljan stanjem u stranci, ne krije ni potpredsjednik stranke Andrija Hebrang koji je glavnom tajniku Branku Bačiću poslao pismo u kojem zahtijeva da se u najkraćem roku sazove sjednica Predsjedništva HDZ-a.

Na taj korak potakla ga je, kaže, Bačićeva izjava o tome da o rezultatima parlamentarnih izbora neće raspravljati Predsjedništvo stranke, nego Središnji odbor. - Time ste nastavili nedemokratsku i protustatutarnu naviku da članove Predsjedništva o ključnim političkim temama obavještavate putem medija, kao što ste putem medija obavijestili sve članove stranke o datumu unutarstranačkih izbora - piše u pismu Hebrang.

Sat vremena nakon Prgometove konferencije za novinare u Novinarskom domu, u Središnjicu stranke novinare je brzopotezno pozvala Jadranka Kosor. Nije željela odgovarati na prozivke Drage Prgometa niti na druga unutarstranačka pitanja. U namjeri da dokaže kako nije na čelu loše opozicije, obrušila se na Milanovića i njegovu Vladu. Kritizirala je Vladu u širokom rasponu, od najave pomoći MMF-a i podizanja PDV-a do imenovanja Srećka Ferenčaka u NO JANAF-a i Dalmacije paralizirane zbog snijega.

SD/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.