Politika

Rast za jedan posto?

Linić jučer najavljivao recesiju, danas tvrdi da će BDP rasti

Linić jučer najavljivao recesiju, danas tvrdi da će BDP rasti

Slavko Linić očekuje da će hrvatski BDP u 2012. godini rasti! Ministar financija gostovao je u emisiji Hrvatskog radija "Poslovni tjedan", te iznio krajnje optimističnu prognozu. Prema Linićevu mišljenju, BDP bi u 2012. mogao porasti za oko jedan posto.

Investicije su, kaže Linić, okosnica gospodarskog programa nove vlasti. Upravo se od investicija koje vlada Zorana Milanovića planira privući očekuje da će imati pozitivan učinak na hrvatsko gospodarstvo. "Vlada ne očekuje pad BDP-a. Rast od jedan posto bio bi izvanredan uspjeh za Hrvatsku", kazao je Linić.

Podsjetimo, svjetske i domaće financijske institucije, kao i ekonomski stručnjaci, odreda prognoziraju pad BDP-a u 2012. godini. Nešto slično je, na kraju krajeva, ovog vikenda najavio i sam Linić kada se osvrnuo na prognozu Financial Timesa da su Hrvatska i Mađarska najizgledniji kandidati za recesiju.

"Budimo iskreni, nedvosmisleno smo ugroženi. I da, kandidat smo da zaista potonemo u recesiju", izjavio je Linić za RTL. Samo da bi se preko noći predomislio i zaključio da će BDP u 2012. godini ipak biti u porastu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.