Politika

Susret u GKZD

Silvano Hrelja: Ukinut ćemo povlaštene mirovine!

Silvano Hrelja: Ukinut ćemo povlaštene mirovine!

Dosadašnjim radom HSU umirovljenicima je osigurala 29 milijardi kuna. To je znala prepoznati Kukuriku koalicija koja ih je prihvatila kao ravnopravnog koalicijskog partnera

Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika, danas je u Gradskoj knjižnici Zadar održao susret s umirovljenicima, te iznio nekoliko bitnih interesa stranke pred parlamentarne izbore na koje HSU ide u koaliciji lijevog centra.

Osvrnuo se Hrelja i na predizbornu kampanju, koja je, kako kaže, odraz ponosa Kukuriku kolaicije na postignuto. "Znamo da nismo idealni, ali znamo i da nam je cilj donijeti promjene u Hrvatskoj, a za to nam treba povjerenje građana", kazao je Hrelja.

Dosadašnjim radom HSU umirovljenicima je osigurala 29 milijardi kuna. To je znala prepoznati Kukuriku koalicija, koja ih je prihvatila kao ravnopravnog koalicijskog partnera.

Kada je riječ o mirovinskom sustavu osiguranja, Hrelja ističe kako je prihvaćeno 95 posto programa stranke. Prvi u potez koalicije nakon izbora bit će ukidanje povlaštenih mirovina saborskih zastupnika, članova Vlade i ustavnih sudaca.

Razgovor s umirovljenicima protekao je u znaku očekivanja nakon izbora. Hrelja je posebno istaknuo kako se umirovljenicima ne može zabraniti da budu politička bića, te iznio podatak kako će na izbore izaći oko 150 tisuća umirovljenika. Ipak, zabrinjava podatak o onih 300 tisuća koji su za promjene - nezainteresirani.

Hiperprodukciju umirovljeničkih organizacija stvorio je HDZ, napomenuo je Hrelja, te se, govoreći o odluci kome dati povjerenje za budućnost Hrvatske, pozvao na poznatu Tolstojevu rečenicu: Cjenite ljude prema djelima, svojim i tuđim.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.