Politika

Stalne provokacije

Milanović uzvratio: Bolja je u ekonomiji, dočepala se stana bez plaćanja

Milanović uzvratio: Bolja je u ekonomiji, dočepala se stana bez plaćanja

Premijerka i šefica HDZ-a Jadranka Kosor kazala je danas kako je sve relevantne političke snage pozvala na dogovor oko tema koje su ključne za hrvatske nacionalne interese. No, iz dogovora je, kaže, odmah isključila šefa SDP-a Zorana Milanovića.

On je, kako je kazala, na njezin prošli poziv reagirao izjavom da nema što s njom sjediti te da o ekonomiji ne zna ništa, niti ga zanima.

Kosorica je šefu SDP-a poručila da sigurno i u SDP-u i u drugim strankama ima onih s kojima se može razgovarati i koji "iznad svega ljube Hrvatsku, a što nam je u ovom trenutku osobito važno."

Šef SDP-a Zoran Milanović danas je za Novu TV kazao kako su ovakve izjave, kao što je Kosoričina, zamišljene da se zapodjene neka svađa i da su to stalne provokacije. "Premijerka očito čita nekakve trač rubrike. Ja je upućujem na ozbiljno štivo ako želi barem teoretski učiti ekonomiju. Nikada ja to nisam izjavio, ali to nije ni bitno u krajnjoj liniji. Ono znanje koje imamo moji suradnici i ja je znanje strateške, konkretne prirode, odlučnost, upravo ono što je premijerkin savjetnik za gospodarstvo Lovrinčević prekjučer rekao da Vladi nedostaje, odlučnost", odgovorio je Milanović Kosorici.

Ironično je zatim dodao i kako priznaje premijerki i predsjednici HDZ-a da je bolja od njega u ekonomiji. "Pokazala je kako se vrlo efikasno možeš dočepati stana bez da ga platiš. Ja to znanje nemam, svoj stan plaćam i tu priznajem da je bolja od mene", odvratio je Milanović.

Komentirajući slučaj Tihomira Purde kazao je kako je to slučaj izdaje hrvatskog državljanina, koji je uz to i branitelj. Kaže da su država i ministarstva pravosuđa, unutarnjih poslova i branitelja znali da mu prijeti opasnost jer se radi o Interpolovoj tjeralici staroj tri godine. "Trebalo ga je upozoriti, zato kažem da je to izdaja, pod navodnim znacima, hrvatskog državljanina. Utvrdili smo da nije kriv, pa ga nećemo goniti", kazao je Milanović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.