Politika

Bratska poruka

Polančecu se smiješi žustro brisanje iz HDZ-a

Polančecu se smiješi žustro brisanje iz HDZ-a

Nakon što je odbjegli bivši premijer i zaboravljeni HDZ-ov voljeni vođa Ivo Sanader vrlo konkretno izletio iz stranke, ista sudbina uskoro čeka i bivšeg potpredsjednika Vlade Polančeca

Bude li Damir Polančec nanosio štetu stranci, imamo mehanizme za odluke, izjavio je HDZ-ov glavni tajnik Branko Bačić Jutarnjem listu.

Nakon što je odbjegli bivši premijer i zaboravljeni HDZ-ov voljeni vođa Ivo Sanader vrlo konkretno izletio iz stranke, ista sudbina uskoro čeka i bivšeg potpredsjednika Vlade Polančeca.

Sa svih je stranačkih dužnosti već suspendiran još prije nekoliko mjeseci kad se bio 'preselio' u Remetinec.

Stranka ga je teretila za nanošenje štete ugledu HDZ-u, a o daljnjoj sudbini presuditi je imao stranački Sud časti, ali je odluku ipak stavio na led, čekajući rasplet situacije.

Međutim, čini se da do isključenja može doći i neovisno o tom tijelu. U Bačićevoj verziji to glasi ovako: 'Ako Polančec svojim izjavama bude nanosio štetu stranci, Predsjedništvo HDZ-a ima mehanizme da donese neke odluke.'

Drugim riječima, ocijeni li Predsjedništvo stranke da Polančec i dalje nanosi štetu ugledu i interesima HDZ-a, može ga prema pravilima Statuta stranke odmah izbrisati iz članstva.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.