Politika

Josipović u Srbiji

Beogradski tisak: Normalizacija odnosa i pomirenje Hrvatske i Srbije

Beogradski tisak: Normalizacija odnosa i pomirenje Hrvatske i Srbije

Kako prenosi dnevnik Politika, predsjednici Hrvatske i Srbije Ivo Josipović i Boris Tadić ocijenili su u Beogradu da je u odnosima dviju zemalja nastupilo novo razdoblje

Beogradski tisak posvetio je veliku pozornost prvom službenom posjetu hrvatskog predsjednika Ive Josipovića Srbiji, javlja HTV

Kako prenosi dnevnik Politika, predsjednici Hrvatske i Srbije Ivo Josipović i Boris Tadić ocijenili su u Beogradu da je u odnosima dviju zemalja nastupilo novo razdoblje. Ističu kako je Josipović na prijamu za umjetnike, novinare i pisce, održanom u beogradskom restoranu Kalemegdanska terasa, rekao da novo vrijeme predstavlja zapravo normalno vrijeme poslije svega što se događalo u odnosima Srbije i Hrvatske.

Intervju predsjednika Josipovića za RTS

Večernje novosti u tekstu pod nazivom Pomirenje prije svega piše kako će pomirenje u regiji ubuduće biti u samom vrhu političkih agendi dvojice predsjednika te da će se Srbija i Hrvatska međusobno podupirati na europskom putu, a duga lista otvorenih pitanja rješavat će se na razini dviju vlada. Josipović iz Srbije odlazi s osjećajem da je u Beogradu vrlo dobro primljen, kao i da je u predsjedniku Tadiću našao partnera s kojim dijeli iste ciljeve - normalizaciju odnosa i proces pomirenja.

Prvi dan posjeta

Dnevni list Danas prenosi izjavu srbijanskog predsjednika u kojoj kaže kako ne zna kakvi će biti konačni komentari, razmatranja i analize posjeta, ali da zna da su građani Beograda predsjednika Josipovića dočekali aplauzom. Tadić je, dodaje taj dnevnik, Josipovića pozvao da se ne sastaju samo službeno ili pred kamerama, već da to čine i u neformalnim razgovorima i tako razbiju tradicionalni pristup politici.

Drugi dan posjeta

Dnevnik Blic piše kako je hrvatski predsjednik u razgovoru s predstavnicima nevladinih organizacija iz Srbije rekao da će nastaviti pridonositi pomirenju u regiji, ističući da on i predsjednik Tadić imaju iste ciljeve kada je riječ o stradanju, pomirenju i žrtvama.


Reci što misliš!