Politika

Predsjednikov komentar

Mesić: Da sam Kalmeta, ponudio bih ostavku!

Mesić: Da sam Kalmeta, ponudio bih ostavku!

Predsjednik Mesić danas je ustvrdio da bi on, da je na mjestu ministra Božidara Kalmete, ponudio ostavku premijerki

Odgovarajući na novinarska pitanja na predstavljanju knjige Josipa Boljkovca 'Istina mora izaći van...', Mesić nije želio konkretno odgovoriti snosi li Kalmeta političku odgovornost za malverzacije u HAC-u, no kazao je da bi on na njegovom mjestu 'uzeo sve argumente i vjerojatno ponudio ostavku, a na premijerki bi bilo hoće li ona to prihvatiti ili ne', pojasnio je Mesić.

'Ne radi se o Kalmeti nego o njegovim suradnicima'

'Ako se nešto dogodi u jednom resoru svakako da ministar mora voditi o tome računa', rekao je Mesić i objasnio da se tu ne radi o njemu osobno ali, radi se o njegvim suradnicima i o gospodarskim subjektima na koje su njegovi suradnici imali utjecaj.

'Dakle, radi se o velikim poslovima koji se spominju danas u javnosti i ministar Kalmeta mora sam odlučiti što će poduzeti. Hoće li ponuditi mandat premijerki ili se s njom konzultirati, ali nitko Kalmetu ne optužuje. Međutim on mora odlučiti kako dalje.' - izjavio je Mesić.

Korupcijske afere na Vijeću za nacionalnu sigurnost

Mesić je najavio da će se na popodnevnoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost raspravljati o brojnim temama, a među njima će, osim općenitog stanja sigurnosti, biti borba protiv organiziranog kriminala i korupcijske afere koje potresaju zemlju jer to 'spada u područje nacionalne sigurnosti', kazao je novinarima Mesić.

'U svakom slučaju, radi se o tome da na drugom ovogodišnjem sastanku malo čujemo nosioce funkcija te da nam referiraju što misle o tome kako funkcioniraju službe, a i da razgovaramo malo i o situaciji danas u Hrvatskoj', rekao je promuklim glasom prehlađeni Stipe Mesić.

U govoru na predstavljanju Boljkovčeve knjige spomenuo je da bi 'tu knjigu trebali pročitati svi, posebno u vrijeme predizborne kampanje, jer ima puno onih prodavača magle koji prodaju fraze i laži', ustvrdio je Mesić.


Reci što misliš!