Politika

Arbitraža

Pusić: Kosor nije rekla cijelu istinu o dogovoru s Pahorom

Pusić: Kosor nije rekla cijelu istinu o dogovoru s Pahorom

Nacrt arbitražnog sporazuma u slovensku javnost procurio je iz slovenskog Ministarstva vanjskih poslova, a Pusić ga nije željela komentirati dok ga ne prevede i detaljno ne prouči. Rekla je tek da ne ide na ruku hrvatskoj strani

Vesna Pusić od slovenskih kolega dobila je verziju arbitražnog sporazuma iz kojeg se vidi da su premijerka Jadranka Kosor i njezin slovenski kolega Borut Pahor dogovorili više od onog u što je upućena hrvatska javnost.

Predsjednička kandidatkinja Vesna Pusić kazala je za posjeta Požegi da premijerka Kosor nije rekla cijelu istinu hrvatskoj javnosti o svom dogovoru sa slovenskim premijerom Pahorom, prenosi Večernji list.

'U trenutku kada je premijerka Kosor postigla dogovor sa slovenskim premijerom o deblokadi mi smo znali samo za pismo koje je ona poslala u Švedsku, ali nekoliko dana kasnije se počelo naslućivati da to nije jedini dogovor', rekla je Pusić.

Nacrt arbitražnog sporazuma u slovensku javnost procurio je iz slovenskog Ministarstva vanjskih poslova, a Pusić ga nije željela komentirati dok ga ne prevede i detaljno ne prouči. Rekla je tek da ne ide na ruku hrvatskoj strani.

Slovenski premijer u ponedjeljak dolazi u Zagreb, gdje će s premijerkom Kosor sudjelovati na Hrvatsko-slovenskom gospodarskom forumu.


Reci što misliš!