Politika

Treća sreća?

Utrka za Pantovčak: Kandidirao se i Braco Cigan!

Utrka za Pantovčak: Kandidirao se i Braco Cigan!

"Nemam imovinsku karticu jer nemam ništa osim VW bube iz 1976. godine, obiteljsku kuću na Peščenici i obiteljsku kantinu na Knežiji", rekao je Braco

Ime najnovijeg predsjedničkog kandidata Seada Hasanovića većini građana Hrvatske ne znači ništa, ali kad ga se titulira nadimkom "Braco Cigan" koji je zaradio u Malnarovoj "Noćnoj mori" stvari postaju puno jasnije. Braco je već stari izborni veteran, iza sebe već ima kandidature na parlamentarnim i lokalnim izborima, a sada se odlučio uključiti i u trku za Pantovčak.

"Nastavit ću politiku predsjednika Stjepana Mesića", trijumfalno najavljuje Braco koji s prikupljanjem potpisa za kandidaturu još nije započeo, ali isključivo jer Narodne novine još nisu tiskale potrebne obrasce. To je, kaže, diskriminacijama prema kandidatima koji iza sebe nemaju stranačku mašineriju jer prikupiti deset tisuća potpisa nije mačji kašalj. No, Braco je spreman riskirati, vođen maksimom svoje supruge koja kaže da "Bog pomaže treći put".

"Ovo mi je treća politička kandidatura, prva dva puta malo mije falilo", kaže Braco. Popularni Rom kao najvećeg protivnika u izborima istaknuo je Milana Bandića. "Moj prijatelj Milan vodi svoju kandidaturu, a ja vodim svoju", rekao je Braco za Večernji list, te dodao: "Mislim da on uz mene ima najviše šanse za ulazak u drugi krug, ali bilo bi mu bolje da ostane tu gdje jest. U Zagrebu ima puno socijalnih slučajeva koje samo on može riješiti".

Za sebe Barco kaže da se ne kandidira kao Rom već kao građanin Hrvatske, ali ipak tvrdi da je danas brend biti Rom pa zbog toga očekuje podršku najistaknutijih svjetskih vođa - Baracka Obame, Vladimira Putina, Nicolasa Sarkozyja i Angele Merkel. Svojim protukandidatima je, pak, poručio da bi građanima Hrvatske trebali pokazati potvrdu o nekažnjavanju i imovinsku karticu.

No, on svoju karticu ipak neće pokazati. "Nemam imovinsku karticu jer nemam ništa osim VW bube iz 1976. godine, obiteljsku kuću na Peščenici i obiteljsku kantinu na Knežiji", rekao je Braco.


Reci što misliš!