Politika

Lokalni izbori

Predizborni skup HDZ-a u MO Bokanjac

Predizborni skup HDZ-a u MO Bokanjac

U ime mjesnog odbora nazočne je pozdravio predsjednik temeljnog ogranka Olivio Meštrović navodeći privrženost najvećeg dijela mještana Bokanjca HDZ-u

Hrvatska demokratska zajednica održala je predizborni skup za područje MO Bokanjac. Uz potporu nositelja liste ministra Božidara Kalmete građanima su se predstavili kandidati HDZ-ove koalicijske liste (HDZ, HSS, HSP, HSLS i HSU), te kandidat za gradonačelnika Grada Zadra dr. Zvonimir Vrančić i njegovi zamjenici dr. Dražen Grgurović i dipl. ing. Darko Kasap. Okupljenim građanima obratio se kandidat za gradonačelnika dr. Zvonimir Vrančić kao i nositelj liste ministar Kalmeta.

U ime mjesnog odbora nazočne je pozdravio predsjednik temeljnog ogranka Olivio Meštrović navodeći privrženost najvećeg dijela mještana Bokanjca HDZ-u. U tom kontekstu posebno je istakao ponos Bokanjana čiji pismeni spomen imena datira iz 1349. godine.

Svi govornici složili su se kako je na području Bokanjca učinjen značajan pomak na izgradnji objekata društvenog života i komunalne infrastrukture. Uz potporu prijatelja Bokanjca i Bokanjana iz talijanske pokrajine Trento te Grada Zadra izgrađen je i opremljen dječji vrtić, a za tekuću godinu planirano je dodatno uređenje i dogradnja vrtića. Na samom Trgu Sv. Šimuna i Tadije, zaštitnika Bokanjca, nalazi se župni dvor, crkva i zvonik te zgrada mjesnog odbora, a sve je uređeno uz pomoć Grada Zadra i velikim zalaganjem i pomoći samih mještana Bokanjca. U prostoru mjesnog odbora djeluje i Društvo Bokanjac kao nositelj mnogih društvenih zbivanja u mjestu, a vrlo je aktivan i KUD BIK.

Grad je u potpunosti obnovio zgradu Područne škole Bokanjac, koja je inače u sastavu Osnovne škole Bartula Kašića. Također mjesni odbor ima ambulantu primarne zdravstvene zaštite koja je isto tako u potpunosti obnovljena.

Posebno značajan projekt koji se realizira je obnova katastra i osnivanje novih zemljišnih knjiga na dijelu K.O. Bokanjac.

Na području mjesnog odbora učinjeni su i zahvati na uređenju prometnica lokalnog značenja kao i postavljanju javne rasvjete. Rješavaju se i problemi vodoopskrbe visokih zona.

Trg sv. Šimuna i Tadije bit će rekonstruiran, a projektnim rješenjem predviđena je izgradnja spomen obilježja svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu.

Pored ovoga u sljedećem razdoblju planira se uređenje prometnica prema mjesnom groblju i parkirališta na tom dijelu, a bit će izgrađena mjesna tržnica i uređeno športsko igralište kako bi Malonogometni klub Bokanjac imao primjereno mjesto za trening i utakmice.

Vrlo važan projekt za Bokanjac predstavlja sanacija i uređenje bokanjačkog Gaja i šume duž Ulice Hrvatskog sabora.

Na kraju istaknut je najvažniji projekt kako za Bokanjac tako i za čitav grad, a to je izgradnja sustava fekalne i oborinske odvodnje. Oborinska odvodnja bit će spojena na kolektor Vruljica, a fekalna na središnji mehaničko-kemijski pročišćivač Centar, a sve se rješava kroz projekt Jadran. Važno je istaknuti da će na tom pravcu i u sklopu tog projekta biti obnovljene i uređene i glavne prometnice. Za Bokanjac je važno kako će se mreža odvodnje najprije početi raditi na njihovom području koje spada u treću zonu jer su svi imovinskopravni odnosi sređeni dok u prvoj i drugoj zoni još uvijek nisu.


Reci što misliš!