Politika

Veličanje komunizma?

Protiv Antičević-Marinović, Pupovca i Milanovića podignuta kaznena prijava

Protiv Antičević-Marinović, Pupovca i Milanovića podignuta kaznena prijava

Prijava je navodno upućena zbog veličanja komunizma na nedavnoj proslavi 67. obljetnice ustanka naroda Like, održanoj u Srbu, u organizaciji Srpskog narodnog vijeća

Protiv Ingrid Antičević - Marinović, Milorada Pupovca i Zorana  Milanovića danas je podignuta kaznena prijava, koju je državnom odvjetniku Mladenu Bajiću podnijela splitska Udruga oboljelih branitelja.

Prijava je navodno upućena zbog veličanja komunizma na nedavnoj proslavi 67. obljetnice ustanka naroda Like, održanoj u Srbu, u organizaciji Srpskog narodnog vijeća.

Splitska Udruga u kaznenoj prijavi ističe kako je uznemirena skupom u Srbu, gdje su govornici, prema njihovom mišljenju širili rasnu diskriminaciju, lažne i uznemirujuće informacije te veličali totalitarni sustav.

S obzirom kako je skupu u Srbu samo nazočila a ne i govorila, Ingrid Antičević Marinović podizanje kaznene prijave smatra neozbiljnim:



Također navodi kako su govori Pupovca i Milanovića bili govori mira i tolerancije, a očito je kako nekome to smeta. Ima li išta sporno u govorima neka odluči Državno odvjetništvo.


Reci što misliš!