Politika

Šef SDP-a

Milanović: Thompson bi kada vidi ustaško znakovlje na koncertu trebao prestati pjevati

Milanović: Thompson bi kada vidi ustaško znakovlje na koncertu trebao prestati pjevati

Što se tiče pokroviteljstva nad takvim koncertom, ne bih ga nikada dao

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović dao je intervju za Slobodnu Dalmaciju u kojemu govori o Thompsonovom koncertu i položaju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Možete li se složiti s ocjenom premijera Ive Sanadera da je Thompsonov koncert na Trgu bana Jelačića bio štetan?

Mislim da gospodin Sanader, čak i ako ima najbolje namjere, nije najpozvanija osoba da da takvu izjavu. Taj koncert bio je štetan i na Thompsonovim koncertima uvijek se događaju štetne stvari, a on bi, kada vidi ustaško znakovlje, trebao prestati pjevati. Ali od toga nikada neće biti ništa. A ako govorimo o onome na što vjerojatno ciljate, glavni gradski trg u Zagrebu je otvoren svima i to je politika SDP-a za razliku od nekadašnje politike HDZ-a, koji je zaključavao Jelačića plac za građane, kao što sada zaključava i Markov trg. Sva je sreća da se nikoga ne može diskriminirati, a samo policija može zabraniti neki skup. Jednako tako je upravo policija bila dužna postupati u slučaju kršenja zakona tijekom održavanja koncerta i identificirati počinitelje. Zato je Sanaderu bolje da se ne javlja i da vječito ne prebacuje krivnju na druge.

Ovdje je sporno sudjelovanje Grada u organizaciji koncerta. Grad vodi SDP, a Thompsonovi koncerti ne izgledaju kao mjesta na kojima se popularizira bilo što blisko SDP-ovoj politici?

Što se tiče pokroviteljstva nad takvim koncertom, ne bih ga nikada dao.

Mislite li da je Bandić pogriješio?

Mislim da Grad kojim SDP upravlja nije smio biti pokrovitelj toga koncerta.

U medijima su sve češće tvrdnje o skorom obračunu u SDP-u s Milanom Bandićem. Je li zagrebački gradonačelnik zaista postao toliki uteg Vašoj stranci i slijedi li obračun s njim i njegovim kadrovima?

Ni prvi, ni drugi put nisam se natjecao za predsjednika SDP-a i dobio povjerenje na platformi obračuna, nego na platformi okupljanja SDP-a.


Reci što misliš!