Politika

Neovisnost

Udruga Albanaca Zadarske županije slavi proglašenje neovisnosti Kosova

Udruga Albanaca Zadarske županije slavi proglašenje neovisnosti Kosova

"Zahvaljujemo se Zadarskoj županiji koja nam je pomogla u najgorim danima da Albancima na Kosovu iz luke Zadar pošaljemo četiri broda pomoći," rekao je predsjednik Udruge Bardh Nokaj

Predsjednik Udruge Albanaca Zadarske županije Bardh Nokaj održao je tiskovnu konferenciju na kojoj je, u ime Udruge svim Albancima na Kosovu i diljem svijeta čestitao dan proglašenja nezavisnosti Kosova.

"Zahvaljujemo se Zadarskoj županiji koja nam je pomogla u najgorim danima da Albancima na Kosovu iz luke Zadar pošaljemo četiri broda pomoći," rekao je Nokaj.

"U tome su nam pomogli i ministar Božidar Kalmeta i nadbiskup msgr. Ivan Prenđa te se i njima zahvaljujemo."

Albanci su, naveo je Nokaj, zahvalni Republici Hrvatskoj, predsjedniku RH Stjepanu Mesiću i premijeru Ivi Sanaderu na podršci.

"Udruga Albanaca Zadarske županije uredno je registrirana po zakonima RH, a u Vijeće Udruge izabrani su Bardh Nokaj, Gjer Kolgjeraj, Querim Raci, Mikel Prekpalaj, Pjetar Tomrecaj, Uke Krasniqi, Jozef Prekpalaj, Quazim Lushaj, Kastriot Prekpalaj i Avdi Gigoli," rekao je Nokaj.

"Udruga ima dobre odnose s Unijom Albanaca u Hrvatskoj i s predsjednikom Unije gospodinom Ton Marku. Ovim putem želim obavijestiti sve Albance koji žive na području županije da je Palok Prekpalaj dana 14. veljače suspendiran te da više nije član Udruge Albanaca Zadarske županije, a za sve informacije o radu Albanaca na ovom području Albanci i drugi zainteresirani mogu se obratiti Udruzi."

Nokaj je rekao kako su u tijeku pripreme za proslavu Dana nezavisnosti Kosova.

Za pripremu i organizaciju proslave formiran je odbor u kojem se nalaze Nikoll Prekpalaj, Quazim Lushaj, Pjetar Tomrecaj, Mikel Prekpalaj, Seb Kajtazi, Pal Bezhi, Jozef Prekpalaj i Adem Shalaj. Nokaj je rekao kako se sve informacije o tijeku priprema za proslavu kao i o proslavi mogu dobiti od predsjednika Odbora Pjetra Tomrecaja.


Reci što misliš!