Politika

s druge strane Markova trga

U Saboru o povjerenju ministru Barišiću, kako će glasovati Most?

U Saboru o povjerenju ministru Barišiću, kako će glasovati Most?
Patrik Macek/PIXSELL

Nakon sjednice Vlade s druge strane Markova trga premijer Andrej Plenković u Sabora će braniti ministra obrazovanja i znanosti Pavu Barišića. Na dnevnom je redu zahtjev oporbe za izglasavanjem nepovjerenja ministru obrazovanja i znanosti Pavi Barišiću.

SDP-ov Davor Bernardić poručuje: nadam se da će pobijediti razum.

"Da će premijer Plenković smijeniti ministra Barišića, da više neće biti uteg ovoj vladi jer ako varaš moraš snositi posljedice.

To je između ostalog bila tema razgovora i s predsjednicom Grabar-Kitarović, zajedno smo se složili da pod takvim uvjetima nije moguće provesti reformu obrazovanja. Ne nismo razgovarali predsjednica i ja oko smjene", kaže Bernardić HDZ-ov Branko Bačić - ističe da Barišić ima punu potporu Kluba zastupnika strane, a isto očekuju i od Mosta koji će danas odlučiti kako će glasati. Bačić i Mostov Nikola Grmoja.

"Branit ćemo ministra Barišića na temelju očitovanja kojeg je Vlada dostavila u Sabor gdje je eksplicitno naznačila, obrazložila, dokazala da su ocjene u zahtjevu za opozivom ministra Barišića neutemeljene. Most će s ministrom Barišićem razgovarati o svim argumentima koje ministar Barišić ima kada je u pitanju traženje njegovog opoziva", kazao je Bačić. "Donjet ćemo najbolju odluku koja ide u korist funkcioniranja Vlade i budućnosti Hrvatske, vidjet će te sutra", rekao je Grmoja.
 


Reci što misliš!