Politika

Maratonska sjednica

Kraj trilera u Podravci: Marin Pucar je novi šef

Kraj trilera u Podravci: Marin Pucar je novi šef

Nakon dva dana završila je maratonska sjednica Nadzornog odbora Podravke na kojoj je, za novog šefa tog prehrambenog giganta izabran Marin Pucar

U Upravu još ulaze Ljiljana Šapina, članica HDZ-a i pomoćnica direktora logistike Podravke, Iva Brajević, sadašnja članica Uprave i šef Belupa Hrvoje Kolarić. Član Uprave AZ mirovinskog fonda Davor Doko, Upravi Podravke pridružit će se 1. svibnja.

'Donijeli smo jednoglasnu odluku i nadamo se da ćemo nastaviti povećavati vrijednost naše firme', rekao je šef Nadzornog odbora i predsjednik PBZ/CO mirovinskog fonda Dubravko Štimac. 

Nasljednik SDP-ova Zvonimira Mršića, novi šef Podravke Marin Pucar,nakon potvrde imenovanja izjavio je: 'Zahvaljujem se Nadzornom odboru na povjerenju. Velika je to obveza koja predstavljena pred menadžment i sve zaposlenike. Osim poslovnog izazova, malo sam i emotivan jer sam proveo 12 godina u Podravci. Ne treba bi velika prilagodba jer poznajem Podravku horizontalno i vertikalno. Vegeta će postati globalni brend na svim svjetskim tržištima i kontinentima'. 

Marić pobjedio Krstičevića

Dva imena o kojima se proteklih dana najviše spekuliralo bili su Marin Pucar i Gordan Kolak. Pucar je bivši zaposlenik Podravke koji je navodno bio kandidat Goran Marića, ministra državne imovine, iako je Marić to u srijedu demantirao riječima 'kako se s tim čovjekom nikad nije sreo'. 

Kolak je bivši direktor DOK-ING-a i KING ICT-a te je vrlo blizak ministru obrane Damiru Krstičeviću,zbog čega su se mediji raspisali o sukobu dvojice ministara. 

U priču se upleo i premijer Plenković koji se pozornost skrenuo na vrlo važnu činjenicu da su mirovinski fondovi, a ne država većinski vlasnik Podravke.

'Vodite računa o tome da Hrvatska ima samo nešto više od 25 posto dionica. Ključni dioničari su mirovinski fondovi. Vlada je predložila određene ljude u Nadzorni odbor, oni imaju nadležnost da donose odluku o novim članovima Uprave. Proces razgovora na Nadzornom odboru izvan je bilo kakvog utjecaja mene ili članova Vlade. Vidjet ćemo što se točno s time zbiva kada se vratimo u Zagreb, tada ću imati cjelovitu informaciju', rekao je Plenković, odgovarajući na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade na novinarski upit zna li što se događa oko imenovanja novih čelnih ljudi Podravke. 

Mirovinci većina u Nadzornom odboru 

Glavna skupština Podravke sastala se u utorak, kada su imenovana četiri nova člana Nadzornog odbora (NO) Podravke. U NO su ušla tri predstavnika države, Luka Burilović, Marko Kolaković i Slavko Tešija, te predsjednik RBA mirovinskog fonda Damir Grbavac.

Podsjetimo, državni Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) tražio je da se u NO koprivničke tvrtke uvrsti, uz Burilovića, Tešiju i Kolakovića, Sandra Fuček Šanjić, ali ona je otpala.

Nadzorni odbor čine predstavnici mirovinaca Dubravko Štimac (predsjednik NO-a), Petar Vlaić, Dinko Novoselac i Damir Grbavac, tri predstavnika države - Burilović, Kolaković i Tešija - te neovisni stručnjak Petar Miladin, dok je Ksenija Horvat predstavnica radnika.
 


Reci što misliš!