Politika

inicijativa građana

MODES ujedinio “stari” i “novi” Bokanjac

MODES ujedinio “stari” i “novi” Bokanjac
MODES ZADAR

Dobra volja građana je pokazala, još jednom, kako se i „zaraćeni“ kvartovi mogu i znaju ujediniti kada su u pitanju osnovne životne potrebe

Naime, potreba za izgradnjom škole te rješavanje odvodnje i kanalizacije, izgradnja nogostupa i javne rasvjete te novih autobusnih stajališta i češćih linija prema centru grada i kolodvoru ujedinila je starosjedioce i „došljake“ u oba mjesna odbora.

Okupljeni građani s Bokanjca izrazili su zajednički stav kako je projekt odvodnje i kanalizacije potrebno uvrstiti na sam vrh liste prioriteta za financiranje iz EU fondova i Hrvatskih voda, kao nužan preduvjet normalnog života u oba mjesna odbora. Građani su i mišljenja kako su stvoreni svi osnovni preduvjeti za izgradnju nove škole te očekuju što hitnije rješavanje pitanja financiranja njene izgradnje.

Građani iz Mjesnog odbora Stanovi istaknuli su problem neadekvatnih prometnica, naročito u blizini škole, s obzirom na veliku ugroženost djece na putu do škole.

Osnivanjem novih ogranaka nastavljen je proces širenja MODES-a po svim mjesnim odborima Grada Zadra, a sve u cilju kako bi inicijative građana što jasnije bile prezentirane Gradskom vijeću i izvršnoj vlasti. MODES je ponovo pružio priliku mladim ljudima, s energičnim i modernim pristupom rješavanju naslijeđenih problema, kojima je jasno kako su oni nositelji rješavanja navedenih problema.


Reci što misliš!