Politika

Izdvajat će od BDP-a

Trump kaže da Njemačka duguje goleme svote NATO-u i SAD-u

Trump kaže da Njemačka duguje goleme svote NATO-u i SAD-u
AP

Merkel je na njihovu prvom susretu u petak uvjeravala američkog predsjednika da će Njemačka povećati izdvajanje za obranu na 2 posto BDP-a.

Njemačka "duguje goleme novčane svote" NATO-u i Sjedinjenim Državama koji joj "osiguravaju moćnu i skupu obranu", poručio je u subotu na Twitteru američki predsjednik Donald Trump, dan nakon susreta s Angelom Merkel.

Američki predsjednik u dvjema porukama na Twitteru piše da "Njemačka duguje goleme novčane svote NATO-u, a SAD mora biti bolje plaćen za moćnu i skupu obranu koju osigurava Njemačkoj!"

Prvu poruku počinje tvrdnjom da je u petak u Washingtonu imao "SJAJAN" susret s njemačkom kancelarkom, iako su mnogi promatrači ocijenili da je susret bio napet i da je istaknuo razlike između dvoje čelnika, napose što se tiče trgovine i imigracije.

"Unatoč onome što ste doznali iz LAŽNIH VIJESTI. Imao sam SJAJAN susret s kancelarkom Angelom Merkel", napisao je predsjednik u svojoj luksuznoj rezidenciji na Floridi, gdje provodi vikend nakon kojega se upustio u uobičajenu kritiku njemačkih troškova za obranu.

"Danas se obvezujemo na taj cilj od 2 posto (BDP-a) do 2024.", rekla je na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji koja je istaknula razlike između dvoje čelnika.


Reci što misliš!